You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Продажба на имот: 6 съвета, как да изтъргувате жилището по-скъпо

Продажба на имот: 6 съвета, как да изтъргувате жилището по-скъпо

Да се осъществи продажба на имот е лесно, по-трудно е да сключите изгодна сделка

За продажба на имот обикновено не се искат особени усилия. Можете да продадете жилището по-скъпо, или по-евтино, в зависимост от състоянието, в което се намира то, местоположението, външния вид и други фактори като разпределение на стаите, обзавеждане и достъпност. Ако планирате да направите подобна стъпка и искате да изтъргувате жилището си за възможно най-много пари, ето няколко изпитани съвета, как да го постигнете:

1. Фасадата не е всичко

Добрата фасада на сградата ще вдъхне доверие на купувачите несъмнено, но няма да бъде достатъчна гаранция за покупка. Ако сградата ви не е санирана, опитайте се да отделите средства, поне да боядисате външните стени на жилището си. По-евтино е от санирането, а и дава нов вид на имота ви. Без значение дали е къща, или апартамент. Особено, ако отвътре жилището се нуждае от сериозен ремонт. Всъщност това може доста да понижи покупната цена, въпреки очакванията ви.

Продажба на имот? Ето как да изтъргувате жилището по-скъпо
Продажба на имот? Ето как да изтъргувате жилището по-скъпо

2. Един добър ремонт може да вдигне цената двойно

В днешно време все повече хора предпочитат да закупуват реновирани жилища, отколкото сами да се заемат с основен ремонт. Ако искате да вземете по-висока цена на жилището, с което разполагате и то се намира в район, където има засилена продажба на имоти, спокойно можете да рискувате с мащабен ремонт. Сменете дограмата, поставете паркет на пода, пребоядисайте стените и тавана, а ако имате възможност сменете и плочките в банята. Ремонтът може да ви струва няколко хиляди, но пък ще спечелите двойно, ако с подобренията постигнете цена от 20 — 30 000 отгоре.

dom r

3. Освежете мебелите за добра визия

Не само по-спешните ремонти на дома са от значение, за изгодната продажба на имот. За да продадете жилището си на по-висока цена, добре е да обновите и мебелите. Не е необходимо да се втурвате да купувате нови мебели, така или иначе може да се окаже, че купувачите вероятно няма да искат да ги задържат. Но ако сте решили да оставите част от обзавеждането, мебелното фолио може да ви послужи прекрасно, за освежаване на издрасканите вратички, а малко работа с отвертката, ще е полезна при поправяне на вратичките на шкафчетата и укрепване на чекмеджетата. Всичко това не изисква много време и средства, но несъмнено помага да вдигнете цената двойно.

4. Красивата тераса гали окото

Както вече казахме фасадата е важна, но далеч не е достатъчна, за да задържи вниманието на клиентите ви. И все пак една добре организирана и подредена тераса с оформен кът за почивка ще изкуши немалко клиенти, да приемат по-високата цена. Обърнете внимание и на тази част от интериора, когато става дума за дома ви и няма да съжалявате, при подписване на договора за продажба.

dom pokupka 2

5. Изтъкнете предимствата при продажба на имот

Добрите брокери обикновено подчертават предимствата при продажба на имот, а недостатъците представят като „уникална възможност да проявите въображение при обзавеждането на дома“. В случай, че решите да не използвате агенция за продажба на имота, а да го продадете лично, постарайте се да не изпадате в паника, ако потенциалните клиенти забележат някои недостатъци в дома. По-скоро ги представете именно като възможност да преустроят жилището, както им харесва.

6. Нестандартните оферти — добре премислен риск

И накрая един последен съвет при продажба на имот, който обаче е добре да бъде много внимателно премислен. Някои компании за имоти предлагат на купувачите обновяване на жилището по техен вкус, като ремонта е включен в продажната цена. В случай, че решите да предложите подобна оферта на вашите клиенти, много внимателно обмислете каква цена ще поискате и съобразете изискванията им с вашия бюджет, за да не се окажете накрая на загуба, заради твърде големи претенции от тяхна страна.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!