You are here
Home > Здраве и красота > Прост начин да защитите косата си от хлора в басейна

Прост начин да защитите косата си от хлора в басейна

Балсамът за коса се оказа безценен в грижата за здравата коса

Ако вече сте направили всичко да опазите косата си от УВ лъчи, тъй като тя може да стане дехидратирана, суха и с цъфнали краища, помислете как да я защитите от водата в басейна, пълна с хлор. Той действа срещу естествените масла и влагата в косата ви. Допълнителните химикали в басейна могат да отслабят косъма и да променят цвета му, ако се боядисвате. За щастие има просто и евтино решение, което ще предпази косата ви от потенциално увреждане и обезцветяване.

Това е най-обикновеният балсам за коса. Преди да влезете в басейна, го нанесете и той ще се превърне в надеждна бариера между хлора и кичурите ви.
Защита на косата от хлор

Каква е тайната на цялата процедура?

Тъй като хлорът премахва влагата, балсамът естествено ще затвори кутикулите на косъма и ще остави косата подхранена. Ролята на балсама е да повиши нивото на влага и хранителни вещества, да осигури еластичност на косъма и омекотяването му.

Най-добре е да използвате балсам, който не е нужно да изплаквате, но който ви осигурява необходимите хранителни вещества и обикновено използвате при всяко измиване. Просто се уверете, че не съдържат алкохол и парфюми, които могат допълнително да изсушат косата.

Въпреки че балсамът обикновено се нанася след като сте се измили с шампоан, можете да го приложите и върху суха коса – най-важното е да го нанесете преди да влезете в контакт с хлор.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!