You are here
Home > Cherchez la femme > Кариера > Работата ви разболява? 5 признака, че е време за промяна

Работата ви разболява? 5 признака, че е време за промяна

Ако се чувствате сякаш работата ви трови, значи е време за промяна

Не е лесно да напуснете работа, особено ако сте работили там дълго време. Но истината е, че няма смисъл да си губите времето, ако това работно място не ви позволяват да осъществите целите си и не ви кара да се чувствате щастливи.

Понякога обаче изглежда по-трудно да решим да предприемем тази стъпка. Особено, ако не знаем как. В тази статия, ще се опитаме да отговорим на въпроса „Кога е настъпил момента за промяна?“. Вижте петте признака, които най-ясно показват този факт.

Работата ви тормози? Може би е време за промяна
Работата ви тормози? Може би е време за промяна

1. Харесва ли ви това, което правите?

Ако отговорът е „не“, трябва да се запитате защо тогава продължавате да го правите. В живота ни има малко неща, които са достатъчно важни, за да си струват всички усилия и труд. Освен това, когато човек обича работата си, той често постига и по-добри резултати. А неволно участва и в невероятни обрати на съдбата, които могат да променят живота му. Може би е време да се откажете, ако работата вече не ви носи удоволствие.

2. Мотивирани ли сте да работите?

Имате ли достатъчно мотивация, за да продължите да правите това, с което сте се занимавали до момента? Последното нещо, от което се нуждаете, е да прекарвате времето си в правене на неща, които карат да се чувствате изтощени както физически, така и емоционално.

Няма успех, ако не сте мотивирани. Той ви носи щастие, енергия и положителни емоции. И пак той е силата, която ви кара да продължите напред и да достигнете пълния си потенциал.

3. Чувствате ли се уморени?

Комбинацията от дългосрочно изтощение и понижен интерес е знак, че страдате от прегаряне на работното място. Един от най-трудните уроци в живота се състои в избора на пътя, по който да продължим, а вземането на такова решение е няколко пъти по-сложно, когато сме изтощени и демотивирани.

Ако достигнете до такова ниво на претоварване, най-добре е да си дадете време за почивка и възстановяване. Отдалечете се от тревогата и напрежението, които ви носи работата ви.

4. Има ли баланс между целите, които гоните и усилията, които полагате?

Забравете за всички дейности, които не ви помагат да постигнете целите, към които се стремите лично и професионално. Вместо това, използвайте умствените, емоционалните и финансовите ресурси, с които разполагате, за нещата, които наистина имат значение за вас. С други думи — ако работите много, а не виждате резултат — време е за промяна, колкото и да е трудно и страшно.

5. Какви са ползите за вас?

Ако даден ангажимент, работа, навик или дейност не ви помагат да живеете по най-добрия възможен за вас начин и не ви са от особена полза, спокойно може да се откажете от него. Забравете за страха! Много често си казваме „А след това?“ или „Страх ме е, че няма да намеря нищо подходящо“. В този случай ще ви дам един личен съвет: Първо помислете добре какво искате. И второ — какво е нужно да го постигнете.

 

И започнете да действате!

Абстрахирайте се от страховете и проблемите си! Рим не е построен за един ден, нито пък сме се родили гении. Просто начертайте стъпките пред себе си и започнете промяната. Тя няма да се случи веднага, но ако вярвате в себе си и в това, което искате, ще успеете!

Успех!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!