You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Ранни симптоми на бременността: Как да разберем дали чакаме бебе още преди теста?

Ранни симптоми на бременността: Как да разберем дали чакаме бебе още преди теста?

Ето ги най-ранните симптоми на бременността, вижте как да познаете дали не чакате бебе

Очакването на едно бебе е истински подарък за много родители. Но не са малко и случаите, в които надеждите се оказват разбити заради провален тест за бременност или липсващите две чертички. Закъсняващият месечен цикъл не е единствения признак, по който може да предположите, че очаквате дете. Съществуват и редица други признаци, чрез които може да познаете, дали очаквате дете или не.

Главоболие

Промените в артериалното налягане са още един признак, че може би сте бременна. Появят ли се признаци на главоболие, а кръвното ви остава леко повишено, може би е добре да помислите, преди да го отдадете единствено на преумора или стрес.

Тези симптоми издават, че може би сте бременна сн. pxhere.com
Тези симптоми издават, че може би сте бременна сн. pxhere.com

Безсъние

Обикновено се проявява в третата седмица след зачеването и е следствие от повишените нива на естроген и прогестерон.

Спазми

Те приличат до известна степен на менструалните болки, но не са съсредоточени в коремната област, а най-вече в областта на таза и кръста. И са доста добър признак за диагностициране на ранна бременност.

Липса на апетит

Жените, които изпитват постоянно гадене и повръщане често имат намален апетит и загуба на тегло.

Млечно бяло течение

Ако не пари или не сърби, това е съвсем нормален процес свързан с бременността. При бременните жени често пъти продължава по време на цялата бременност.

Често уриниране

Матката започва да притиска пикочния мехур, в резултат на което се налага по-често да посещавате тоалетната.

Чувствителност на гърдите и потъмняване на зърната

Фактът, че чувствате гърдите си по-чувствителни, а цветът на зърната се променя, е ясен знак, че може би организмът ви се подготвя за кърмене. В немалко случаи се случва да избият и капки мляко, но това обикновено се случва в по-напредналите етапи от бременността.

Гадене от силни аромати

Ако дори и от любимия ви парфюм ви се повръща, не е лошо да си направите един тест за бременност.

Желание за определена храна

Необичайния апетит и странните вкусови комбинации са запазена марка за всяка бременна. Яде ви се бекон и шоколад? Или изведнъж сте изпитали необяснима потребност да похапнете месо, а иначе сте заклет вегетарианец? Всичко е ясно — бебе на борда!

Умора

Повишените нива на прогестерон най-често са причината за умора по време на бременност

Честа смяна на настроенията

Чувствата се като харпия в един момент, а в следващия изпадате в плачеща криза и се чудите какво става с вас? Спокойно, заради хормоните е. Не са рядко случаите, в които бременните преминават през постоянни смени на настроенията заради постоянно променящите се нива на хормоните. Често пъти бъдещите майки искат да бъдат сами, като дори самото присъствие на партньора ги дразни. Можем да кажем на мъжете само едно: Господа, бъдете силни! След девет месеца всичко това ще мине… Или почти. И за следродилната депресия има какво да си говорим.

Отблъскване на партньора

Както вече споменахме, бушуващите хормони могат да направят една жена безкрайно раздразнителна дори и към съпруга й. А това често поставя на изпитание и най-търпеливите мъже. Най-добре е наистина да се въоръжите с безкрайно търпение или благоразумно да се изнесете от дома, докато лошото настроение на половинката ви премине. Никога не забравяйте обаче, че всичко се дължи на хормоните.

„Твърда седалка“

Това е един от симптомите, които са най-характерни за ранната бременност. Жените просто изпитват физически дискомфорт от седенето на стол, диван или каквото и да е. Може да споделите за проблема си с вашия лекар, а той съответно да ви назначи изследвания за последващо установяване на бременността. Или просто си направете тест за бременност.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!