You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Раждането със секцио било по-лекото раждане? (Истината от първо лице)

Раждането със секцио било по-лекото раждане? (Истината от първо лице)

Когато се почувствате изкушени да се разминете с „по-лекото” раждане, добре е да прочетете точно колко „леко” ще е преживяването

Хората често се осмеляват да дават коментари, без да са помислили какво наистина говорят. Млада майка, на която непрекъснато й казвали, че родила по „лесния начин” – с цезарово сечение, реши да изправи „компетентните” с лице към реалността.

Със силен текст и снимки на пресния белег, Рей Лий наказа критикарите, но и подготви своенравните бременни, които искат да избегнат естественото раждане:

„О, цезарово сечение?! Значи всъщност не си родила. Сигурно е хубаво да ти се размине по лесния начин. “

О, да. Моят цезарово сечение абсолютно беше въпрос на комфорт. Беше много удобно да имам родилни болки 38 часа преди бебето ми да изпита дистрес и всяка контракция буквално да му спира сърцето.

Да ти кажат в началото, че имаш голямо разкритие и че няма да има нужда от цезарово сечение … и след това – че те подготвят за голяма коремна операция, изобщо не е шок. Това няма нищо общо с факта, че физически не можех, защото не ми беше даден друг избор, за да спася живота на детето си.

И да, супер лесно да се възстановиш от тази операция. НЕ, всичко това е сарказъм.

Това беше най-болезненото нещо, което съм преживяла в живота.

Сега принадлежа на племето смели майки с белег, който доказва, че извадиха бебето от мен и че съм преживяла, за да разкажа моята история. (Защото знаете, че може да се умре по този начин).

Ваденето на новородено с ножче, дълго само 12 сантиметра, но което къса, разширява и разтяга всички слоеве от мазнини, мускули и органи е напълно различно преживяване от това, което си представях при раждането на синовете ми.

Това не беше приятно. Все още не е.
Белег от раждане секцио
Мускулите на тялото използваме буквално за всичко … дори и за сядане. Представете си, че не можете да ги използвате, защото те буквално са били отрязани и разкъсани от лекар. Нуждаеш се повече от 6 седмици, за да може тялото да се възстанови естествено.

Когато първата сестра поиска от тебе да станеш от леглото и когато тялото ти рязано и съшито отново се раздере от болка, разбираш цялата ирония на израза „по-лекото раждане”. Вижте как го направих!

Аз съм най-силната жена, която познавам! Не само заради себе си, но и заради моя прекрасен син, искрено казвам, че… бих преминала през това всеки ден, само за да гледам неговото усмихнато лице.
sekcio

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!