You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > Момичетата от Рейки клуб „Дар“: Енергията може да лекува!

Момичетата от Рейки клуб „Дар“: Енергията може да лекува!

Създателките на Рейки клуб „Дар“ с първото си интервю пред списание „Жена на върха“

В последните години, Рейки терапията се превърна от мода, в силно конкурентна алтернатива на традиционната медицина. Може ли енергията да лекува и доколко помага, там където класическата медицина е безсилна? Избрахме да зададем тези въпроси на създателките на Рейки клуб „Дар“ Стара Загора. Трите му създателки – Ваня, Ева и Златка, се съгласиха да дадат първото си интервю, специално за списание „Жена на върха“?

reiki center dar (2)

 

Що е то Рейки, как лекува и какво ги е вдъхновило да създадат центъра, са само част от въпросите, които им зададохме. Благодарим им много, че ни позволиха да се запознаем от първо лице с японския метод на лечение, както и за възможността да видим, как точно се прилага Рейки лечение върху пациенти.

reiki center dar (12)

 

 

Как възникна идеята за създаването на Рейки клуб „Дар“?

Ваня, Златка и Ева: Създадохме го през март 2014 година, трите – Ваня, Ева и аз. Идеята ни беше да се развиваме и да лекуваме. В този период много хора се интересуваха от енергийно лечение. А ние искахме да помогнем на възможно най-много от тях да се научат да се лекуват сами. Така се роди и идеята за клуба.

reiki center dar (19)

Защо клуб „Дар“?

Защото много от способностите ни са дар от Вселената.

Момичетата от Рейки клуб "Дар" демонстрират позициите за лечение по време на сеанс
Момичетата от Рейки клуб „Дар“ демонстрират позициите за лечение по време на сеанс сн. Жена на върха

Добре, да поговорим малко и за Рейки. Какво всъщност е Рейки и как лекува?

Рейки е метод за лечение, с помощта на универсалната космическа енергия, която се предава от мастера на пациента чрез полагане на ръце. Това е енергия, която не може да причини никакви проблеми, нито на лечителя, нито на пациента. Тази система е абсолютно безопасна за всички, без изключение: Деца, старци, бременни, животни, растения. Енергията Рейки прониква във всяка клетка на тялото и в резултат на нейното действие, тялото се изпълва с жизнена енергия, която носи изцеление.

reiki center dar (8)

Защо решихте да се занимавате с Рейки ?

Ева: Много добре се чувствам, когато мога да помогна на някого също да се почувства добре.

Ваня: Защото се убедих, че Рейки наистина помага. Изпитах го на собствен гръб.

Златка: След като усетих върху себе си лечебната сила на Рейки, исках да помагам и на други. Така започна всичко.

reiki center dar (21)

Как протича един Рейки сеанс?

Първо водим разговор с пациента какво го е довело при нас. Правим наша, допълнителна диагностика и преценяме по какъв начин да го лекуваме. Използваме 13-те позиции на Рейки, но не забравяме също, че всеки един сеанс е уникален, според нуждите на пациента.

Колко време трае един Рейки сеанс?

Обикновено един сеанс протича около 1 час.

За какво помага Рейки?

reiki center dar (14)
За общо укрепване на организма, при главоболие, нарушения на нервната система, депресия, помага за укрепване на костна и ендокринна система. Най-общо казано подпомага организма да се стабилизира , пребори и възстанови по-бързо при различни неразположения и заболявания.

reiki center dar (6)

Магия ли е Рейки?

Какво значи магия? Рейки е японски метод за енергийно лечение, който помага на тялото да се справи с различни заболявания.

С какво Рейки се различава от другите методи на лечение?

Ева: Лекарството е в ръцете ни и можем да си помогнем сами по всяко време с него. То няма вкус или аромат, а е енергията в нашите ръце.

Как може човек да стане Рейки практикуващ?

Златка: С обучение в Рейки. Провежда се специален курс, по време на който учениците получават пълна информация, как да лекуват с Рейки, позициите за лечение, кога може и кога не може да се използва този метод и много други неща.

reiki center dar (19)

Какво и кога не може да излекува Рейки?

Ваня: Неща, които са против свободната воля на пациента, когато пациента не вярва на лечителя или просто се съгласява от любезност. Няма как да помогнем, ако не повярват, че можем да им помогнем наистина.

Един горещ въпрос. В последно време все повече хора с онкологични заболявания, поглеждат и към алтернативната медицина в търсене на лечение. Може ли Рейки да помогне при онкологични проблеми и при психични разстройства?

Ваня и Ева: Зависи от много фактори. На първо място от свободната воля на човека, дали доброволно е решил да се подложи на тази терапия, дали болестта е в начален стадий… Ако е така може да помогне. А, ако пациентът е в терминален стадии, можем да опитаме да му помогнем, поне по-леко да понесе болките.

При психични разстройства процесът на лечение е дълъг, но се получават добри резултати. При все това, всеки случай е индивидуален и не даваме гаранции на никого, че можем да помогнем на 100%. 

Можете ли дадете пример от практиката си за излекувани пациенти с Рейки?

Ваня и Ева: Да. Жена с бучка на гърдата, на която й предстоеше операция. Успяхме да стопим бучката точно преди операцията.

Златка: Друг пример, за който можем да споделим е изместен прешлен на гръбначния стълб. След няколко сеанса прешленът се прибра.

Шип в коляното. Успяхме да го стопим.

Благодаря ви много за това интервю.

И ние благодарим.

Повече за момичетата от Рейки клуб „Дар“ можете да научите от тяхната фейсбук страница ТУК:  https://www.facebook.com/Рейки-център-Дар-156535841395355/?ref=ts&fref=ts

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!