You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Румен Радев и неговата армия от красавици: Първата дама, бившата и вицепрезидентът

Румен Радев и неговата армия от красавици: Първата дама, бившата и вицепрезидентът

С избора на Румен Радев България се сдоби не само с нов президент, но и с Първа дама, която никога няма да бъде „крачка след него”

Новината, че Румен Радев е Петият президент не е никаква новина от седмици наред. Генералът със солидна биография впечатли, когото, когато трябваше. Сега всички гледат Нея!

Благодарение на Румен Радев България има не само държавен глава. Протоколът ще прегърне отново Първа дама, която както вече се заяви в пространството, ще бъде много по-различна от останалите.

Тя е!

Българите трудно, но все пак разбраха категоричността на Юлиана Плевнелиева да живее в анонимност. Дали защото не одобри изборът му да прави политика или просто, защото искаше да бъде анонимна работеща майка, тя умело се скри от погледите на избирателите. Не такава Първа дама обаче ще е Десислава Генчева.


Втората съпруга на Румен Радев още преди клетвата му обещава забележимо присъствие. Тя поздрави своя генерал, както е модерно напоследък – с песен в социалните мрежи: Нейният избор падна на Manowar – „The Crown and The Ring“, допълнени с:

„Явно доброто побеждава не само в приказките. Особено, когато сме обединени около смислена кауза! А каузата в случая се нарича България! И е пълна със смисъл!”

Историята им не е доразказана. Знае се, че са заедно от две години и са сключили „инфарктно” брак малко преди да започне кандидатпрезидентската кампания. Има сериозни подозрения, че любовта им била грешна, че генералът нарушил устава като я назначил за ПР на ВВС и т.н.

Петият президент обаче е категоричен – избрал да не живее в лъжа и да бъде в хармония с чувствата си. Дали е напуснал първата си съпруга заради Деси не се знае, но очевидно наистина става въпрос за любов.

Двамата се държат за ръце не само пред камерите, той признава, че я ревнува и това, за което й се възхищава е безпогрешната интуиция. Новата Първа дама няма да търпи блюдолизци – имала „радар” за фалшиви хора и не търпяла лицемерите.

Десислава Генчева преди да поеме „Връзки с обществеността” е била счетоводител във ВВС. Все още ходи на народни танци, правят й впечатление детайлите и от социалните мрежи си личи – има чувство за хумор и изказ, какъвто малцина съпруги на държавници.

Всички трябва да се съобразяват с Първата дама не просто заради статута й на Президентша. Сам Румен Радев признава – „Прекалено е умна за съпруга”.

Първа и прекрасна!

По някаква причина Десислава Генчева не се представя официално с фамилията на мъжа си. Причината може да е Гинка Радева. Тя е запазила името на мъжа си както и лоялността си към него. Единствените думи, които успя да изкопчи една телевизия от нея, бяха, че много уважава бащата на децата си.


Дамата работи в банка, поддържа безупречна форма с бягане и е елегантна дама. Тя живее като една средностатистическа работеща майка – пътува с градския транспорт, пазарува и си носи сама торбите. Новият президент говори малко, но само най-доброто за бившата: „Тя е прекрасен човек, възхитителна майка”. Тя от своя страна не показва обида и не пречи на децата си да са част от новото му семейство.
rumen-radev

На крачка от върха

Докато най-мощната уж демокрация се оказа неподготвена за жена-президент, България отново се похвали с нежно „вице” и то – какво!

Илиана Йотова преди броени месеци беше в пъти по-известна от своя нов началник – много преди да нагази в политиката беше телевизионна звезда. След като изостави новините в Националната телевизия красавицата с огнената коса направи впечатляваща политическа кариера.
rumen-radev-desi-iliana-yotova
Едва 20 години бяха нужни на Илиана Йотова, за да премине от говорител на Столетницата до вицепрезидентския пост. За това време тя успя да надгради двете си филологии – българска и френска, с курсове и специализации в политически академии. Усвои тънкостите на английския език. Премина от членството към управленските структури на партията. Стана депутат и влезе в Европарламента.
rumen-radev-desi-iliana-yotova-2
Ако по време на мандата на Румен Радев покаже, че има характер, за който се говори, от нея се очаква повече, отколкото да подписва амнистии и да дава българско гражданство.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!