You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Сами ли отлагате щастието си? Ето как ще го разберете

Сами ли отлагате щастието си? Ето как ще го разберете

Щастието не е крайна цел, а път и колкото по-навреме го осъзнаете, толкова по-добре ще се чувствате

Известният руски психолог Михаил Лабковски вдъхновява със своите цитати за живота, любовните отношения и смелостта да живееш живота. Част от работата му е свързана и с т.нар. Синдром на „отложеното щастие“, който присъства при много хора.

Какво се има предвид? Всеки от нас познава някой (или дори ние самите сме такива ), който вярва: „Ще бъда щастлив, когато отслабна; Животът ми ще бъде пълен, когато намеря партньор”; „Животът ми ще бъде страхотен, когато си сменя работата“…

Това не е глупава вяра, а ежедневно отлагане на щастието, вместо да се обърне внимание на истинското, да се осъзнаят възможностите и да се насладим на красотата, които имаме точно сега – тук и сега.

Попадате ли и вие самите в този капан? Живеете ли с усещане, че щастието не е днес, а може би ще дойде утре? Обърнете внимание дали си позволявате следните неща:

1. Мислите предимно за лошото

Това е история за чаша, която е наполовина празна. Всъщност вие сте тези, които избирате да мислите дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна. Не, никой не говори да живеете в болезнен позитивизъм, отричане на тъгата и т.н. Говорим за прости неща: Да оценим доброто, което имаме- здраве, спокойствие у дома, покрив над главата и храна на масата.

2. Привързаност към материалното

Докато мислите, че щастието зависи от парите, стройната фигура, красивия живот или голям брой последователи, вие сами блокирате пътя му в живота си.

3. Недоволството във вас

Ядосвате се на вашите родители, партньори, приятели, колеги и изобщо всички около нас. Вие безкористно подхранвате тези оплаквания и по този начин живеете живота на жертва, която е „толкова нещастна“.

4. Завист

Така без да искате „очерняте“ постиженията на другите. Заедно със завистта идва и радостта от неуспехите на другите. И двете показват, че сте емоционално зависими от хората около вас. Но техните успехи и грешки не трябва да влияят на живота ви по никакъв начин.

5. Намиране на причини да не сте щастливи

Това се случва несъзнателно, но постоянно ви отвлича: събития в света, решения и мнения на други хора и житейски обстоятелства.
Ако целенасочено обърнете внимание на тези неща и категорично си ги забраните, може би съвсем скоро ще се усетите по-спокойни и доволни от живота. Това, естествено, не е нужно да ви задоволи, но преди да се впуснете в преследването на следващата цел, ще ви позволи да си отдъхнете и наберете сили!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!