You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > Сбогом Алф! Най-любимия герой на Земята си отиде на Мелмак

Сбогом Алф! Най-любимия герой на Земята си отиде на Мелмак

Алф си отиде! Адио Мичу Мезарос

От няколко дни светът плаче за най-любимия извънземен на планетата – Алф . Михали „Мичу“ Мезарос – актьорът, който изпълняваше култовата роля на Алф от едноименната поредица издъхна. Най-ниския мъж на планетата си отиде от този свят на 76 години, след като преди дни бе настанен в болница след мозъчен удар. Той изпадна в кома, от която така и не се събуди.

А с него си отиде и легендата Алф.

Новината бе потвърдена от неговия мениджър и близък приятел Денис Варга, който бе цитиран от ABC.

Михали Мезарос е роден в Унгария и влезе в рекордите на Гинес, като най-ниския мъж на планетата – той бе висок само 84 см. През 1973 година решава да стане артист. Първоначално е част от националната трупа на цирка, а Унгария, но не постига желания успех. Дълго време се бори с дискриминацията на ръста си, след което, когато е на 40 години решава да замине за САЩ, през 1980 година. „Най-щастливия момент в живота ми бе, когато слязох на летище Кенеди“, казва той в свое интервю. Скоро е ангажиран от трупата на „Ringling Bros, Barnum & Bailey“, които го представят като най-ниския човек на планетата. А славата не закъснява. Не след дълго е забелязан и от телевизионните продуценти, които му възлагат роли в редица сериали.

Алф си отиде!
Алф си отиде!

Актьорът е участвал в сериалите „Dear John“ и „HR Pufnstuf“, но има и малки роли във филмите „Look who`s talking“ и „Big Top Pee-wee“. Големият му успех обаче идва с ролята на Алф. Продуцентите се нуждаят от по-нисък актьор, който да управлява огромната кукла на най-обичания извънземен на Земята. Мезарос приема предложението, без дори да подозира, че точно тази роля ще го превърне в легенда.

michi

Голямата роля – Алф

Малцина знаят обаче, че той играе в сериала само първите два сезона. И въпреки настойчивостта на продуцентите, категорично отказва да продължи участието си, поради непосилните условия за работа. „Беше непрекъснато невероятно горещо в студиото, а костюмът на Алф бе още по-тежък и труден за носене. Невъзможно е да издържаш по 14-16 часа в него“, казва той за решението си да се оттегли.

michu 2

Въпреки това успехът на поредицата му помага да се срещне със световни звезди. Той е близък приятел на Майкъл Джексън, като често му гостува в Невърленд. Нещо повече – Мичу придружава Джако и Лиза — Мари Пресли по време на медения им месец в Унгария и дори приема да снима реклама с певеца.

michu 3

michu 4

Роден да бъде звезда

Освен това поддържа близки отношения и с експрезидента Роналд Рейгън и Джими Картър, а звездите от „Алф“ го обожават. След смъртта му те изразиха своите съболезнования в социалните мрежи.

michi 5

На негово име е кръстена най-малката улица в град Хоторн в Калифорния – Мичу Лейн. А последната му роля е на елф, през 2015 година, докато играе в „Смъртта на Купидон“.

michu 15

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!