You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Село Сладък рай на Попай Моряка – една оживяла приказка

Село Сладък рай на Попай Моряка – една оживяла приказка

Вижте къде се е родил любимият анимационен герой на няколко поколения деца — Попай Моряка

Със сигурност не сте забравили най-колоритния герой от анимационните филми — Попай Моряка и неговия магически спанак. Но дали знаете, че се е „родил” в Малта? И по-точно в приказното селце Mellieħa, наричано още Сладък рай?

Селото на Попай Моряка - една оживяла приказка
Селото на Попай Моряка – една оживяла приказка

Да, прочутото село, където живее Попай Моряка, един от любимите анимационни герои на много поколения, се намира именно в Малта.

PopeyesVillageMalta-

Мястото е истинска туристическа атракция за всички възрасти, особено за най-малките. Това, което е интересно е, че селото е изградено за нуждите на снимките на филма „Попай Моряка“ от Paramount Pictures и Walt Disney през 1980 г., в който главната роля се играе от легендарния Робин Уилямс. Тук могат да се видят всички останали герои от филма като Олив, Блуто, бебето и останалите.

popeye-village

Посетителите могат да разгледат целия комплекс, както и да посетят различни забавления—увеселително влакче, къщички за различни игри, музеи, куклени представления, прожекция на филми с Попай, скари на открито и др. За възрастните офертата включва мини голф и безплатна дегустация на вино.

Sweethaven

В зависимост от сезона се променят и дейностите, така зимно време може да се види коледен парад с Дядо Коледа, а през лятото, различни постановки с Попай Моряка.

Popeye-Village-Malta3-

Строежът на селото започва през 1979 г., а за целта са необходими седем месеца и 165 работници, за да получи днешния си образ.

Popeye-Village-in-Malta.0-

Сладкият Рай, много напомня на село от 20-те години и има общо 19 истински дървени къщички, за чието изграждане са внесени материали от Холандия и Канада.

winter-package-

Ако някога ви се прииска да видите „родното” място на Попай Моряка, елате в Mellieħa. Със сигурност няма да ви бъде скучно.

maxresdefault1-5

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!