You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Семейството на Джо Байдън – нова американска приказка за светци и покаяли се грешници

Семейството на Джо Байдън – нова американска приказка за светци и покаяли се грешници

Историята на Джо Байдън, съпругите и децата му изглежда като преразказан сапунен сериал, в който има място за любов, трагедии, пагубни страсти и щастлив край

Инфарктното чакане, докато се броят гласовете от президентските избори на САЩ, трудно можеха да разклатят Джо Байдън. На 77 години той е видял и преживял твърде много. В историята на бъдещото Първо семейство на САЩ има толкова възходи и падения, че ще изненадат дори създатели на сериали от типа на „Династия” и „Скандал”.

Семейството на Джо Байдън - нова американска приказка за светци и покаяли се грешници

Джо Байдън, чийто дълг е да опази завета на сина си

Човекът, който се кани да стане пълновластен господар в Белия дом, е всичко друго, но не и галеник на съдбата. Той е най-големият син в голямо католическо семейство, но заедно с двамата си братя и сестра си живее при баба и дядо, защото родителите му имат проблем с парите.

Един ден ще разказва, че не пие „защото в семейството си видях твърде много алкохолици”. Може би това обяснява и факта, че като дете има повече от сериозен проблем със заекването. Справя се донякъде с проблема като чете поезия пред огледалото. Сам твърди обаче, че речта му се подобрява чак към третото десетилетие от живота му.

Като типичен американец четвърто поколение в младостта си се занимава активно с бейзбол и футбол. Получава бакалавърска степен по история и политология в Делауерския университет. След това завършва право в Сиракуза. Не е блестящ студент и по едно време е заплашен от изгонване заради обвинения в плагиатство на един от изпитите. В крайна сметка обаче завършва успешно и може да се похвали с докторска титла.

Дълго време отлага военната си служба, което е коз в ръцете на опонентите му. Астмата обаче го спасява от редова служба. Не е от тези, които протестират срещу Виетнам. Интересува го политиката и вече има голямо за неговата възраст семейство.

Жени се за Нейлия Хънтър, когато е само на 24 години. Тя е страхотна – чаровна, добре образована, изискана и спортистка. С дипломата си от неговата Алма Матер започва да преподава. След три години двамата стават родители на Бо. Момченцето скоро се сдобива с братче и сестричка.

Biden family a month before tragic accident that killed Neilia Biden and 18 month old Naomi „Amy“ Biden. The two boys were seriously hurt but recovered.

Публикувахте от Beau Biden Memorial Page в Неделя, 31 май 2015 г.

Joe celebrates his 30th birthday after being elected to the Senate.

Публикувахте от Franklin Historical в Петък, 29 септември 2017 г.

Семейство Байдън са млади, щастливи и задружни. Обществената ангажираност на таткото вече прави впечатление. Той печели изборите за Сената и изданията му предричат блестяща политическа кариера. Седмица преди Коледа на 1972ра обаче се случва немислимото. Нейлия взема момчетата и едногодишната им сестричка, за да изберат заедно елхата на празника. Камион се врязва в колата им.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Joe doesn’t just know what working families are going through, he understands it at his core. Because he’s lived it. On November 3rd, we vote for empathy.

Публикация, споделена от Dr. Jill Biden (@drbiden) на


Четиримата са отведени в болница. Там тридесетгодишната Нейлия и дъщеря им умират. Момчетата са в тежко състояние, но са спасени. Младият сенатор е съкрушен, но не се отказва от постигнатото. Полага клетвата си до болничните легла на децата си.

Трябва да минат три години и по-малкият му брат да се намеси, преди Джо Байдън да си помисли отново за семейство.

Джил Байдън – образцовата Първа дама

Историята, за която вече сме ви разказвали, е повече от класическа. Едно телефонно обаждане, „Откъде имате номера ми?” и една повече от приятна първа среща се превръщат началото на нещо прекрасно.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

„How did you get this number?“ Those were the first words I spoke to Joe when he called me out of the blue on a Saturday in 1975. I’ll be speaking tonight at the #DemConvention. I hope you’ll tune in!

Публикация, споделена от Dr. Jill Biden (@drbiden) на

Джил Байдън получава втори шанс в любовта и готово семейство, което тя прегръща с цялото си сърце и съзнание.

„Един от най-ранните ми спомени е, че съм в болницата, а татко е неотлъчно до нас. Пет години по-късно, ние – брат ми, татко и аз, – се оженихме за майка ми – Джил“, разказваше Бо в една от речите си.
Новата мисис Байдън оправдава очакванията на тримата. Сплотява семейството и го допълва с нова дъщеря – Ашли. Джил отглежда три деца далече от големия град, без да изневерява на мечтите и амбициите си.

Джил Байдън – „Потресаващо великолепна” бъдеща Първа дама
Работи така, че днес да се гордее с постиженията си на учител и да бъде харесвана еднакво от коренно различни избиратели. Първият ѝ развод лесно може да мине като грешка на младостта. В годините се е доказала като предана съпруга и майка, което се харесва на традиционалистите. Амбициозните и феминистите пък одобряват това, че има кариера, че защитава докторска степен на 55 и продължава да работи дори когато съпругът ѝ е вицепрезидент.

Бо Байдън – перфектният син

Ако се съди по социалните мрежи, най-големият „грях” на 77-годишният претендент на демократите е това, че е възрастен. Той не спори с тях. Кандидатира се с аргумента, че е най-подготвен в държавата за президент, но и горчиво добавя: „Бо трябваше да е този, който се кандидатира на президентските избори, а не аз. Всяка сутрин ставам от леглото и се питам: „Гордее ли се с мен?“

Джозеф Робинет «Бо» Байдън III можеше да бъде посрещнат като съвременната версия на Кенеди – млад, чаровен, католик, „от сой”. За разлика от баща си, той успя да направи кариера и в армията. Членува в Националната гвардия, служи в Ирак с чин „майор” преди да стане главен прокурор в родния си щат.

Бо е не само син-мечта. Той е отдаден съпруг и баща, но и чудесен брат.

Бо Байдън покойният син на Джо Байдън
Хънтър разказва: „Първият спомен, който имам, е че лежа в болнично легло до него. Бях почти на три години. Спомням си как брат ми, който беше с една година и един ден по-голям от мен, държи ръката ми, и повтаря: „Обичам те, обичам те, обичам те“ – отново и отново и отново.”

Общата болка и загуба прави връзката между двамата неразрушима. Бо дори кръщава сина си Робърт Хънтър – на брат си.


Хубавите дни за семейството обаче приключват отново! През 2013та големият син на Джо Байдън е диагностициран с тумор на мозъка. Две години се бори, но не успява – умира само на 47 години.

Близките му отново намират утеха един в друг – принудени да страдат пред очите на всички, защото Джо Байдън е действащ вицепрезидент по това време.

Хънтър Байдън – Черната овца

Embed from Getty Images

Малкият син на известното семейство днес е на 50 години. С впечатляващи дипломи от Джорджтаун и Йейл може да направи солидна кариера на адвокат, но бизнесът го влече повече. Бързо прави успешна кариера и много млад може да се похвали с годишни доходи от 100 хиляди долара.

За две години като консултант в „Американ Експрес” се издига до старши вицепрезидент. Да, обсъждат го и смятат, че дължи успеха на баща си. В семейството обаче е „бачкатора”, който подкрепя брат си дори в това да плаща студентските си такси.

Докато баща му все по-успешно се реализира като политик, Хънтър преуспява в бизнеса. През 2000та година осъзнава, че има проблем с алкохола. Успоредно с това обществеността започва да се говори как малкият син на Байдън използва името на баща си за своите бизнес-машинации. Разразява се страшен политически скандал, който може да коства позицията на вицепремиера. Краят на целия блясък, големи пари и успех идва след като Хънтър е отстранен от военноморските сили заради употреба на кокаин.

Следващата година е най-тежка в живота му. Губи брат си, жена му го напуска с трите им деца и успява да блокира сметките им, защото той харчи много за проститутки и дрога. След годна той отново опитва да стъпи на краката си. Тогава избухва пореден скандал!

Хънтър Байдън започва да се среща с вдовицата на любимия си брат!
Коментарите са толкова шумни, че се налага патриархът на клана да направи изявление за медиите:

„Щастливи сме, че Хънтър и Хейли се намериха и решиха да обвържат живота си отново след такава загуба … Те имат пълната подкрепа от мен и Джил.“

Клюките обаче не спират. Говори се, че и семейството на Хейли не е очаровано от Хънтър. Двойката се разделя през 2019та. Синът на вицепрезидентът казва:

„Всичко, което получавахме, беше лайна от всички, през цялото време.“

Появява се и дама със съмнителна репутация, която го съди за бащинство. Хънтър все пак намира пристан в бурното море от страсти. Нарича се Мелиса Коен – режисьор от ЮАР. Седмица след запознанството им ѝ предлага брак. Синът им се роди през март тази година.

За момента изглежда, че десетилетната борба на Хънтър Байдън със зависимостта е успешна. Баща му твърди, че е горд с усилията, които синът му полага да остане чист.

Ашли Байдън – прекрасна до доказване на противното

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

This is your baby, I told Beau and Hunter. And with that, they named her Ashley. A sister they adored from the moment she was born. Happy Birthday Ashley Blazer!

Публикация, споделена от Dr. Jill Biden (@drbiden) на


Ашли е дете на любовта, нова надежда за разбитите сърца на мъжете Байдън. По професия е социален работник, но е изявена активистка, чиято слабост се нарича „моден дизайн”.

Тя стартира собствена модна марка, чиято основна цел е борбата с расизма и неравенството. Татко ѝ не спира да я хвали в медиите:

„Гордея се с нея, тя иска да промени света от тригодишна възраст.“
Като дете тренира хокей на трева и лакрос, но и пише писма до козметични компании, които използват животни за изпитване на продуктите си. Вдъхновява баща си да работи върху Закон в защита на делфините и още щом завършва не спира да работи в социалната сфера и в полза на обществото.

През 2002ра обаче, хубавата Ашли е арестувана за вербално нападение и възпрепятстване на полицията. Седем години по-късно един от бившите й приятели твърдеше, че разполага с видео, в което тя взима кокаин. Беше готов да го продаде за много пари, но някак сделката не беше реализирана. След скандала стана ясно, че Ашли е била арестувана през 1999 г. за незаконно притежание на марихуана, но обвинението е било снето.

От тези „интересни” времена обаче хубавата дъщеря на Байдън води активен, но образцов начин на живот. През 2010 покойният ѝ брат Бо я запознава с Хауърд Крейн – пластичен хирург и отоларинголог. Двамата се женят две години по-късно на интересна католико-еврейска церемания.

Сватбата на Ашли - дъщерята на Джо Байдън
Ашли е предана на семейната кауза и вярна опора на баща си. Тя участва активно в кампанията на Джо Байдън за президентските избори и работата ѝ, видимо, е била успешна!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!

Ползвайки нашия сайт вие приемате и се съгласявате с правилата за неговото използване и информацията, която системата получава за вас Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close