You are here
Home > Здраве и красота > Сомбре, омбре, балеаж: Кой вид боядисване на коса ви подхожда най-много?

Сомбре, омбре, балеаж: Кой вид боядисване на коса ви подхожда най-много?

Ако сте се решили да промените цвета на косата си, трябва да знаете и най-модерните трендове

Ако обмисляте промяна на цвета на косата, със сигурност сте чували за различните техники като омбре, сомбре, балеаж и други подобни.

Може това да ви звучат като едно също, но определено не сте прави, по-добре е да се информирате преди да направите голяма грешка.

Боядисването на кичури с фолио е популярно вече дълги години и включва осветяване от корените до върховете на косата, а самите кичури са правилно разположени. Косата обаче расте и целия процес трябва да се повтаря непрекъснато, за да се поддържа същия цвят и блясък.

Омбре става изключително популярна тенденция преди няколко години и представлява начин за боядисване на косата, в който се оцветява само долната част на косата. Често се избира нюанс, която е два тона по-светъл от естествения или съществуващия цвят на косата.
ombre-boyadisvane
Има и обратно омбре, където долната част на косата е по-тъмна от горния.

При тази техника на боядисване на косата израстването не представлява никакъв проблем, но ясния преход на един цвят в друг изобщо не се харесва на някои дами.

Сомбре представлява малко по-недоловима версия на техниката омбре, защото преминаването от едната в другата цвят е по фин, така че няма видима линия на пресичане и като техника изисква по-малко поддържане на цвета на косата.
sombre-hair
Балеаж пък стана особено популярен в последно време и представлява техника, която осигурява естествен контраст и изветляване на големи кичури коса. С това се получава ефект, какъвто може да се види на изсветлената от слънцето коса на децата. Избира цвят или два по-ярки от естествена или съществуващата, и по този начин се постига естествен вид, който не изисква никакъв особен труд при поддръжката.
balayage
Тук трябва да споменем и леаж – техника, която е подобна на балеажът, но е по-прецизна. Косата се разделя на сегменти върху плоска повърхност и след това кичурите се оцветяват с мека четка.
layage
И ако всички тези тенденции не отговарят на вашия вкус, може би трябва да обърнете внимание най-новата, която се нарича Тигрово око, по името на един скъпоценен камък. Става дума за кафяв цвят на косата, през който се оформят златни кичури.
tiger-eye-hair

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!