You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Стефан Шарлопов – милионерът със „Звездни стажанти”: Само децата и мечтите му не са за продан!

Стефан Шарлопов – милионерът със „Звездни стажанти”: Само децата и мечтите му не са за продан!

Стефан Шарлопов се очертава да стане любимият милионер на България през следващите два месеца

Стефан Шарлопов до скоро беше не много популярно име за широката публика. Всеки, който се интересува от бизнес обаче (или от милионери!), отлично знае кой е необикновеният мъж с характерната фамилия!

До преди седмица беше известен като успешен предприемач, който не се привързва болезнено към продуктите си. От няколко дена зрителите го познават като Милионерът, който ще превърне куп популярни в свои „Звездни стажанти”.
stefan-sharlopov_
На Стефан Шарлопов е поверена ролята на Българския Доналд Тръмп и според собствената му съпруга – ролята му подхожда отлично. Той е интересен образ, твърде различен от клишето на бизнесмен, който изгаря в работата си, живее в самолета си и разглезва децата си до безобразие. Дори стартът в живота му е необичаен!

Роден е през 1962 г. в Бургас и завършва Руско училище. След това обаче не отива да търка банките като студент по икономика, а завършва Българска филология във Велико Търново. Вярва, че му е писано да продължи баща си, който е журналист. Затова и до 1989 г. списва в „Новини“, „Кооперативно село“ и „9 септември“.

Има особен сантимент към университета си и до ден-днешен е щедър дарител. Там се запознава с първата си съпруга, която е майката на първородната му дъщеря Ева. Момичето днес е дясната му ръка в бизнеса.

И като във всяка история за забогатяване и успех, и в неговата има повратна точка. Моментът, в който оставил журналистиката в склада за спомени, е този, в който получил хонорар за първата си книга. Дали му впечатляващите за 1989 – 2500 лева, но било пределно ясно, че не можел да издава всеки месец нова. Прибрал се и споделил с баща си, че спира с писането.

Започва с търговията, докато на пазара „има много пари”. Явно печели и се учи добре от покупко-продажбите, защото избира идеалния момент да смени бранша. Става индустриалец през 1995 година. Тогава създава „Роял фуудс” и с гордост си носи прякора „Краля на кроасаните”.

След това става съсобственик на фирмата за бутилиране на минерална вода „Девин“ АД, „Санел“ АД, „Роял Стоун“ АД, „Роял Инвестмънт“ ООД, „Роял Холидей“ ЕАД. В личен план животът обаче му поднася интересна изненада –на коледното тържество за служителите си среща последната си голяма любов.
655-402-stefan-sharlopov
В огромната зала не би забелязал красавицата, която работи като микробиолог в предприятието му. Колегите му обаче я избират за Мис „Роял фуудс”. На него му се полага да й даде короната и Големият баровец остава поразен!
stefan-sharlopov
Дъщеря му е на дванадесет години, той едва ли си иска повече от авантюра, но животът се оказва романист с чувство за хумор. Това, което се родило на Коледното парти като във филмите се оказва Голяма любов. Развежда се с жена си, жени се (три пъти!) за микробиоложката, а тя му ражда четири деца през първите десет години на брака им.
stefan-sharlopov femily
Историите със сватбите им не е драматична, а неочаквано романтична. Просто се женят в църква, след това подписват в Ритуалната зала, а накрая правят сватбено тържество. Стефан Шарлопов има сериозно намерение за четвърти празник на любовта, но ръководството на „Звездни стажанти” го разделя дори с бизнеса му.

Сега притежава хотели в Пампорово, на морето, в Германия, но те са под вещото ръководство на първородната госпожица Шарлопова. Задружната му фамилия живее в прекрасен дом във Владая и се придвижва с удобен семеен автомобил. Бащата на клана има твърда ръка и правила. Осигурява великолепно образование, но с големите жестове – дотам! На голямата си дъщеря предоставил право на избор – или влиза в бизнеса, или може да разчита на месечна издръжка…до 500 лева от него.

Малките й сестри от сега са наясно с правилата. Готов е да удвоява всяка сума, която му връщат от парите „за харчене” след екскурзия в училище. От рано щели да се научат да си правят сметката, а и да не изпадат в крайности като свръх пестене.

Стефан Шарлопов има големи планове и за момчетата, макар да не е от бащите, които държат да въвеждат всички в семейния бизнес. Просто от тях се очаква да работят, за да се радват на коли и дрехи – последен модел. Вярва в кредото на евреите „В недвижим имот можеш да вкараш не повече от 20 процента от капитала си, а в движим – 10 процента.”

Българинът, който може да премери сили с Доналд Тръмп, поне като харизма смята, че в абсолютно всеки има гений или Божествена искра. Ако го намерите в себе си, няма начин да не успеете.

Стефан Шарлопов и фамилия - три поколения
Стефан Шарлопов и фамилия – три поколения

Успехът за предприемача е дирята, която ще остави след себе си. В семейството му като „Отче наш” се повтаря, че всичко се определя от труд, постоянство, амбиция, позитивизъм и идейност.

Стефан Шарлопов го доказва непрекъснато – от няколко години работи върху доктората си – „България – четирисезонна туристическа дестинация“.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!