You are here
Home > Здраве и красота > Странни немедицински техники, които ще подобрят вашето здраве

Странни немедицински техники, които ще подобрят вашето здраве

Преди да посегнете към аптечката или да потърсите лекарска помощ, опитайте необичайни техники за здраве

Човешкият организъм е странна система. Както може да бъде съвършено цяло, така може и да рухне изведнъж. Още по-странното е, че се оказва подчинен на прости, дори леко странни техники. Ако опитате някоя от тях може да решите проблем със здравето си и без да посетите лекар.

1. Болки в гърлото

Знаете си, че трябва да пиете определени билкови чайове, да смучете бонбони или да си правите гаргара със солена вода, щом ви заболи гърлото. Чували ли сте обаче, че преди да посегнете към антибиотика, е хубаво да си…почешете ушите?! Точно така! Дори УНГ-специалисти признават, че то стимулира нервните окончания на ушната мида чрез създаване на спазъм на мускулите на гърлото.

2. Ако нервите ви са на предела си

„Да си вземеш леден душ” не е само метафора, а необходимост, когато ви писне от всичко. Водата бързо ще охлади не само емоциите ви, а и нервните рецептори. Същият ефект има и пиенето на студена вода.

3. Страх от инжекции

На някои хора просто им е трудно, когато трябва да изтърпят инжекция. Следващият път, преди да ви „бодне” медицинската сестра, силно изкашляйте, това ще ви помогне за кратко време да отклоните вниманието си от болезнената процедура.
zdrave
4. Запушен нос

С езика притиснете небцето си, а с пръстите частта, която се намира над веждите. След 20 секунди ще се чувствате много по-добре.

5. Предотвратяване на белези от изгаряния

При изгаряне, не бързайте да слагате торбичка с лед – просто, леко натиснете изгореното място с пръсти. По този начин температурата на тази част от тялото ще се върне към нормалната си по естествен начин.

6. Зъбобол

Този трик е полезен за тези, които имат чувствителни зъби. Сложете торбичка с лед на ръцете, а след това притиснете между палеца и показалеца болезненото място. Там са нервни окончания, които преминават и през лицето, и ще изпратят сигнал болката да се успокои.

7. Нервност

Чувствате нервност и леко сърцебиене? Звучи странно, но ще се успокоите бързо, ако духате към палеца си. Този пръст е свързан с т.нар нерв вагус, който свръзка между тялото и ума и нашите „усещания в стомаха“.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!