You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Тайната на очарованието е разкрита: Как да печелите вниманието на всички

Тайната на очарованието е разкрита: Как да печелите вниманието на всички

Вижте как обаятелните хора привличат вниманието на всички и ги очароват.

Има типове хора, които винаги разпространяват около себе си нотка на мистериозен чар и сексапил, който не избледнява. Независимо от годините, побелялата коса и бръчките, те винаги са тези, около които всички се въртят.

Списание „Тайм“ проведе интересно изследване на тема, какво е това, което ни привлича към другите, а резултатите показват, че външния вид далеч не е най-важен.

Най-важното качество, което ви прави привлекателни в очите на другите са емоциите. Може би това ви звучи просто, но изобщо не е така. Изследванията показват, че ни привличат хора, с чиито емоции можем да се идентифицирам.

Тайната на очарованието е разкрита
Тайната на очарованието е разкрита

Ние несъзнателно привличаме хора, които имат подобни мисли и нагласи като нас, така че когато намерим човек с подобна черта, ние се влюбваме в него. Външният вид няма нищо общо с това.

До този извод е стигнала и немската учителка Силке Андерс, която е събрала група доброволци. Тя излъчила пред групата си серия видеозаписи на жени, които изразявали емоции като страх или тъга.

След тези кадри, доброволците били помолени да кажат какво са видели. Колко добре разбират през какво минава жената на видеото. Тези, които се чувствали по-свързани с жените в клиповете, скоро след това признали, че се усещат привлечени от тях. Някои дори признали, че са влюбени. И най-невероятното: никой от доброволците не е коментирал външния им вид.

Експериментът измерил и колебанията в човешкия мозък по време на гледането на излъчените видео кадри. Частта от мозъка, която изразява емоции, реагирала по-бурно, когато доброволецът усещал тъга или страх у личността на екрана.

С други думи, ако разпознаете същите емоции и нагласи в другия човек, има голяма вероятност да „завъртите главата“ на този човек.

И накрая един съвет — ако искате наистина да спечелите някого, усмихвайте се. Учените са доказали, че усмивката е това, което привлича първия поглед на всеки мъж или жена. А останалото е личния ви чар.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!