You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Тайните, които крие символът „Безкрайност“

Тайните, които крие символът „Безкрайност“

„Полегналата осмица“, с която обозначаваме безкрайността не е обикновен символ, а знак с магически свойства

Символът за безкрайност е един от най-известните и широко разпространени символи, както в науката, така и в окултните изкуства. Той е привидно обикновен, но и мистериозно красив. Каква е неговата тайна? Защо е толкова специален? Прочетете по-долу за значението му.

1. Символизира божествената сила

Окото на Хор и символ уей

Това, което малко хора знаят е, че символиката на знака за безкрайност произхожда от Урей, ​​символ на богинята Уаджет в Древен Египет. Уреят е символ на власт и божественост и фараонът се признава за владетел само ако носи урея, който често се представя като кобра. Коронясването на фараоните с урей е символичен акт, свързан с вярата, че човек никога няма да бъде могъщ, докато не осъзнае божествената сила в себе си.

2. Става дума за Уроборос

Какво означава символът безкрайност
Символът за безкрайност също представлява уроборос, древен символ, изобразяващ змия, хапеща собствената си опашка. Той представлява цикъла на живота (раждане – смърт – прераждане) и произлиза от тайното учение, че ние сме длъжни да повтаряме нашите прераждания, стига да се придържаме здраво към това Царство. Тези, които са просветени, осъзнават, че животът предлага безброй преживявания, които трябва да служат като уроци за пробуждане и просветление. След като се събудим, ще прекъснем цикъла на безкрайните прераждания, точно както учат древните религии като индуизма и будизма.

3. Носи божествената благословия на Нил

Както всички знаем, Нил не е била обикновена река в древен Египет, а символ на всички божествени благословии. Уаджет, от друга страна, е смятана за богинята на Нил. В допълнение, Нил също беше „огледалото“ на Млечния път, разпространявайки своите благословии извън това царство. Затова реката била свързана с космоса и отвъдното.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!