You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Телегония: скандалната теория, според която детето е като първия на майката

Телегония: скандалната теория, според която детето е като първия на майката

В ерата на съвременната наука редица изкушени продължават изследванията си върху телегонията

Днес тя се приема от официалната наука като псевдонаучна теория, макар и да намира все повече нови привърженици. Думата “телегония” идва от “теле” (“далече”) и “гени” (“раждане”). Подобна комбинация предполага, че в раждането на новия живот ще се включат доста далечни гени.

В основата си телегонията представлява идеята, че детето на една жена ще носи в себе си гените на всичките ѝ сексуални партньори. Превес, разбира се, взема “багажът” на първия ѝ мъж, независимо от това колко време е изминало от сексуалния им контакт.

Практически според тази хипотеза няма никакво значение кой е настоящият партньор на жената, тъй като, ако преди това е имала сексуален опит, тялото ѝ пази генетична информация за всичките ѝ мъже. И ако актуалният баща се смята за родител на децата ѝ, генетично той е просто поредният.

Сн.flikr

Затова и телегонията се определя като наука за девствената чистота. В подкрепа на подобно твърдение наистина се прилагат някои факти от животинския свят. За нея започва да се говори преди над 150 години. Повод за това става дейността на коневъди, които предприемат изненадващ експеримент.

При развъждането на животни често се правят необичайни кръстоски с цел да се осигури по-устойчиво поколение. Така и коневъдите решават да кръстосат коне и зебри, за да повишат издръжливостта на породата. Експериментът им не е успешен, тъй като зачевания не се случват. Това, което изумява не само тях, но и научната общност, е, че след няколко години кобилите раждат жребчета на ивици, въпреки че са заплодени от чистокръвни коне.

От там насетне за телегония започва да се говори и в научната общност. Привържениците ѝ намират още доказателства в подкрепа на постулатите ѝ. Според науката при редица бозайници например семенна течност може да се пази в родовите пътища на женския организъм в продължение на месеци. Хората, които развъждат кучета, допълват, че ако чистокръвна женска се сноши дори само веднъж с непородист мъжки, никога няма да роди породисти малки. Задава се и логичният въпрос възможна ли е телегонията при хората.

Сексуалната революция допринася още повече да се коментират възможните ефекти от безразборния секс. В някои култури девствеността преди брака и идването на децата е издигната в култ. Привържениците на телегонията споделят, че вероятно подобни общества чисто интуитивно откриват връзката между първия мъж на жената и генетичния материал на децата ѝ.

Множеството сексуални партньори, от друга страна, гарантират създаването на увредено поколение, тъй като в гените му се смесват редица черти от различни родове и култури. И ако проявата на определен ген може да не се случи при първото поколение, то напред в рода задължително ще се прояви.

Така се обясняват и някои изненадващи появи на тъмнокожи деца в бели фамилии. Затова, ако жената иска да роди “чисти” и здрави деца, неминуемо трябва да мисли с кого да започне и продължи сексуалния си живот.

За телегонията ключово е значението на първия ѝ сексуален партньор. Дори да забременее след години и да е имала междувременно още много сексуални партньори, генетичната информация на първия е запазена в тялото ѝ при първия им контакт.

Хименът например заема централно място в постиженията на тази наука и изследователите ѝ го определят като пазител на генофонда на децата. На първия парнтньор се пада тежката задача да заложи бъдещия генофонд, от който да се роди следващото поколение. За съжаление, той е истинският баща на децата на жената, дори ако отношенията им са приключили с години назад във времето.

Наред с чисто биологичните фактори телегонията се опира и на някои окултни схващания. Смята се например, че всеки сексуален контакт между мъж и жена е всъщност навлизане в астралното тяло на другия, среща с душата му, влияние върху енергията му. На този фон сериозността на теорията изглежда още по-заплашителна, тъй като астрално тяло, срещнало множество такива инвазии, няма как да създаде устойчив организъм.

Така телегонията се установява като доста нетипична и дори скандална теория. Ако постиженията ѝ бъдат доказани от официалната наука, това би гарантирало истинска ревюлюция, при това с множество потърпевши семейства.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!