You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Тереза Мей – желязната лейди с нежно сърце

Тереза Мей – желязната лейди с нежно сърце

Тереза Мей обеща да управлява Британия с меко сърце, но и да прояви стоманена устойчивост спрямо Европа

Докато целия свят тръпнеше в очакване, кой ще наследи британския премиер Дейвид Камерън и накъде ще тръгне Британия след Brexit, ние с интерес наблюдавахме издигането на две дами, които са напълно достойни да служат на страната си.

Тереза Мей - новият премиер на Британия
Тереза Мей – новият премиер на Британия

И след като фаворитката на консерваторите Андреа Лeдсом се отказа от надпреварата за креслото на премиера Дейвид Камерън, британският министър на вътрешните работи Тереза Мей е новата желязна лейди и следващ премиер на Великобритания. И предстои да положи клетва пред народа на Англия именно днес.

В рубриката ни „Икони и легенди“ ще ви срещнем не само с една успешна дама — политик, но също така и една невероятно борбена личност. До премиерското кресло тя извървява дълъг и труден път, за да успее.

may 5

Отдадена на народа

Мей е дългогодишен член на консерваторите, като много успешно прилага консервативната политика по време на работата си като вътрешен мистър. Тя успява да устои на всички предизвикателства на позицията си и е смятана за жената изкарала най-дългия мандат на поста на министър на вътрешните работи през последните 60 години. Заедно с промените, които прави в работата на полицията, тя е известна и със своето строго отношение към имиграцията. И въвежда едни от най-крутите мерки за миграционна политика в последно време. С една-единствена цел – да осигури спокойствие и сигурност на британския народ.

may

Консерватор с модерно мислене

Въпреки че е известна като член на консерваторите, Мей не е част от ултрадясната фракция на консервативната партия, която ръководеше кампанията за излизане от ЕС. Както и Камерън, Мей беше за оставане, но обеща, че ще уважи гласа на гражданите. Веднага след като стана ясно, че тя ще бъде новия премиер, бившата вече вътрешна министърка заяви: „Brexit“ означава „Brexit“ и ние няма да правим опити да останем в ЕС, или отново да се присъединим към общността през задната врата“. Но ако Британия отново поиска да влезе в Европа, тя е готова да предприеме стъпки и за това.

may 2

Не е Ангела Меркел

Макар да получи широка подкрепа от консерваторите и обществото, Мей е известна като политик с труден характер. Популярна е още с това, че е добър микро мениджър, който безмилостно се бори за своите възгледи. И необичайно за един политик, рядко се съобразява с мнението на колегите си и не я е грижа особено, дали са съгласни с нея. Освен това изисква непоколебима вярност.

При все това тя проявява толерантност към някои либерални въпроси като еднополовите бракове, за който се застъпва, както и за интеграционната икономическа политика, която цели преодоляваше на пропастта между ръководители и работници. Иначе казано, една от целите й е да подпомогне идеите за равенство да се развият.

В същото врем Тереза Мей гласува „Против“ закона за правата на човека и „За“ войната в Ирак. Тя обаче е яростен борец за правата на жените и се бори активно за равни права на труд, условия на наемане и заплащане на жените.

may 3

Дама със собствен стил

И ние, като всички жени, сме любопитни да надникнем отвъд публичния образ на Тереза Мей и нейния характер. А най-ясно за това говори гардероба й. Може би сте очаквали една 59-годишна жена, която да се облича скучно, еднообразно, с костюми в мише сиво, а освен това и с вид на стара мома, тъй като няма деца. Мей обаче ще ви изненада. Нейният стил е закачлив, оригинален, а тя обича да комбинира на пръв поглед несъвместими цветове и материи.

may 4

Стане ли въпрос за „политическия й гардероб“, то той е море от сиви и тъмносини костюми. Но извън деловия дрескод, Тереза несъмнено проявява чувство за хумор в избора на своя гардероб. Което ни кара да мислим, че новият премиер на Британия, несъмнено ще ни поднесе доста изненади. И то не само по отношение на своето облекло, но и с решенията си за нацията…

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!