You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > „Ти разкажи, Черно море“ започва днес по Nova!

„Ти разкажи, Черно море“ започва днес по Nova!

„Ти разкажи, Черно море“ с Ирем Хелваджъоулу и Улаш Туна Астепе е най-необичайната любовна история, която сте виждали на малкия екран

Довечера любителите на турски сериали ще получат изключителен подарък – първия епизод на „Ти разкажи, Черно море“/ Sen Anlat Karadeniz. Сериалът ще им разкаже най-необикновената (и незабравима) любовна история, която са гледали- за борбата на една жена да избяга от насилието, за най-подкрепящия мъж, за едно шарено, но сплотено семейство и Черноморието…

В първия епизод ще се запознаете с главните герои: Нефес (Ирем Хелваджъоулу) и Тахир (Улаш Туна Астепе). Двамата живеят на хиляди километри разстояние, без да подозират, че една случайна среща ще се превърне в спасение за нея и нов дом за него.

Нефес живее в дома на богаташа Ведат (Мехмет Али Нуроолу). Той е баща на сина й Иит и много иска да му стане законна съпруга. Тя обаче никога не му казва „Да“. Принудена насила от баща си да живее с Ведат, отстоява с цената на всичко единствения избор, който може да направи. Бизнесменът не приема с лекота бунта й. Пребива ежедневно жената, която обожава. Детето му изживява непрекъснат страх, но той не може да овладее демоните, които господстват в душата му. Нефес живее в златна клетка и отчаяно иска да избяга от нея.

На другия край на страната – в Трабзон живее задружното семейство Калели. Главата е Мустафа (Синан Тузджу) – иска да изглежда суров, защото е традиционалист, много почтен, отдаден на близките си. Обожава жена си. Половинката му Асие (Йойкю Гюрман) е дъщеря на местния ходжа, много добра и непоправима шегаджийка. Непрекъснато воюва със свекърва си, но подкрепя деверите си, когато мъжът й се държи с тях като с непослушни деца.

В големият дом на Мустафа и Асие живеят дъщеричката им, майка му Сание и по-малките му братя. Тахир (Улаш Туна Астепе) е вторият син в семейство Калели. Кръстен е на чичо си, който бил луда глава. Най-малки са близнаците Мурат (Джем Кенар) и Фатих (Фуркан Аксой). Сание пък мечтае за кротки и хрисими снахи. Планира да ожени всичките си момчета за такива и страшно се ядосва на провокациите на Асие. Двете непрекъснато са в спор – Мустафа не може да се справи единствено с тях. В дома на Калели е шумно и винаги има препирни. Всички обаче са добри, почтени хора и са готови на всичко един за друг.

Историята на „Ти разкажи, Черно море“ започва с едно отчаяно бягство. Тахир, Нефес и Иит бягат от преследвачи. Ведат и хората му ги настигат. Злодеят насочва пистолета си към Тахир…
Ти разкажи, Черно море
Два дена преди това главните герои още не се познават. Тахир поправя един от семейните кораби за пясък. Балъм предупреждава баща си Мустафа, че майка й и баба й отново се карат. Близнаците отново гледат шоу в дома си- Асие умее бързо и лесно да омилостиви строгия си съпруг. След това Мустафа, майка му, жена му и Тахир заминават за Истанбул. В този град живее Нефес, която въпреки трудния си живот се опитва да превърне детството на сина си в приказка.

Ведат се опитва да устрои романтична изненада за жена си. Всичко приключва с поредния побой, който разстройва Иит. На другия ден Ведат и братовчедка му Ейшан посрещат семейство Калели в хотела. Асие е възмутена от фриволното поведение на бизнесдамата. През това време Нефес се опитва отново да избяга с Иит. Ведат кани черноморците на гости в дома си.

Ейшан вижда, че Нефес отново е пребита. Младата жена отново трябва да прикрива с грим синините си. Нефес посреща семейство Калели. Тахир вижда синините по ръцете ѝ. Иит е принуден да лъже, че познава забележителностите на града, макар никога да не е напускал дома си. Детето се разстройва. Тахир иска да го утеши. Вижда отново синините на Нефес. Когато тя отвежда детето, Ведат ги последва. Когато детето ляга да спи, той чупи пръстите на Нефес и слиза при гостите.

По-късно Ведат сключва договор с Калели. Нефес си превързва ръката с подръчни материали. Взима детето и използва липсата на охрана в имението, за да се измъкне. В същото време семейство Калели напускат къщата. Нефес и детето се скриват в багажника на Тахир.

На тръгване по-малкият брат Калели казва на Ведат, че не харесва синините по ръцете на жена му. Едва сутринта всички разбират за бягството. Тахир открива бегълците, едва когато е пред бащиния си дом. Асие също ги вижда, но не смее да каже нищо, защото вижда колко уплашени са Нефес и момченцето.

Тахир прави всичко, за да обуздае гнева си, за да овладее ужаса на неканените си гости. Асие и Тахир скриват майката и детето при ходжата. Старецът се съжалява над нещастието им. Успокоява Нефес с мъдростите си и ѝ помага със счупването. Тахир не може да издържи на болката ѝ.

Двамата с Асие се опитват да помогнат да избягат. Водят ги на брега на морето. Разбират, че малчуганът никога не е доближавал вълните. Ведат научава къде е семейството му, въоражава себе си и охраната и решава да тръгне за Трабзон.

Тахир разбира, че Нефес няма и куруш. Иска да помогне на жената, но тя отказва помощта му, защото се страхува от троснатия му тон и властната му природа.

Сание е на поредната годежарска мисия. Иска да ожени Лудия Тахир за скромната Мерджан. Сестрата на момичето Назар си мисли, че я е изпратил Мурад. Асие и девер ѝ водят Нефес и детето в дома си. Мустафа вдига скандал. Както винаги, жена му го успокоява много бързо.

Нефес се чувства толкова свободна, че заплашва Тахир. Сание престига, но близнаците бързо отвеждат гостите, за да спрат скандала. Старицата изпада в паника, че ще се опозорят пред хората.

Близнаците водят жените и децата на пазара. Попадат на Тюркян и дъщерите ѝ. Асия споделя на Нефес, че Сание харесва Мерджан за снаха. Лудият Тахир разбира, че Ведат насила е държал майката на сина си и тя отказва да се омъжи за него.Неговата дързост го карат да се усмихва.

Сание и Мустафа не са очаровани от гостите. Нефес иска да си тръгне, но Тахир не я пуска. Ведат нахлува с хората си. Сание му вдига скандал. Иска да предаде жената и децата, но Асие и Тахир дават време да се измъкнат.

Нефес и Иит търсят спасение в гората. Мустафа пребива брат си. Тахир не може да бъде спрят и отива да ги търси. Ведат и хората му са по петите им. Когато ги настигат, той, Нефес и детето скачат във водата.

Тахир пръво спасява детето. След това открива Нефес в морето и я принуждава да диша. Мустафа и близнаците се сблъскват с Ведат. Фатих и Мурад виждат Тахир с Нефес и детето. Сбиват се с охраната, за да им дадат време да избягат.

Тахир успява да се погрижи за бегълците и накрая ходжата ги приютява. Асие е готова да брани мъжа си с пушка, но отказва да му каже подробности как е участвала в спасяването на Нефес. Мустафа обаче се досеща, че майката и детето са пак при ходжата. Тахир води Назар, за да се погрижи за ръката на Нефес.

Ведат открива скривалището на Нефес, но Осман намира начин да го спре. Мустафа преживява поредния пристъп на гняв, но Асие приласкава своя гневен мъж, независимо от укорите на свекърва си.

Тахир води Нефес в една отдалечена къщичка. Тя му разказва как Ведат я е видал и баща ѝ я продал за пари. Ведат малтретира ходжата, но появата на Ейшан предотвратява трагедията.

На другия ден бизнесдамата се опитва да уговори Мустафа да предадат Нефес и Иит. Той обаче ѝ забранява да се меси в мъжките дела. Мустафа търси опора в партньорство с Джемил. Двамата с него се разбират да сгодят Тахир и Мерджан. Сание полудява от радост. Асие се опитва да разубеди мъжа си да не искат момичето без брат ѝ.

Тахир не сприда да дразни Нефес, но е щастлив до нея. Асие и мъжът ѝ откриват пребития Осман. Мустафа разбира къде се крият бегълците и ги предава на Ведат.

Оказва се, че ходжата ги е заблудил. Само Асие знае истинското местонахождене на Нефес. Братята Калели отново се сблъскват с Ведат и отвеждат Мустафа. Ейшан отново се появява навреме.

Асие и братята водят Нефес на лекар. Тахир вижда следите от побой въррху гърба ѝ. С близнаците разбират къде държат Мустафа. Сание разбира, че сама трябва да иска момиче, защото големият ѝ син е отвлечен.

Близнаците отиват да изпълнят дипломатическата си мисия- отлагат годежа с един ден. Сание казва много тежки думи на Нефес. Хората на Ведат залавят Тахир, но Мустафа и Ейшан изиграват отвличане, за да спрат кръвопролитието.

Братята се прибират у дома. Решават да отведат Нефес и детето в Русия. Сание не спира да тормози младата майка, но винаги може да разчита на подкрепата на Асие. Жената на Мустафа води гостенката си при адвокат Есма, за да ѝ помогне да се справи с Ведат.

Ейшан отива в дома на Калели, опитвайки се да намери добро всички. Оклеветява Нефес, че е изневерявала на Ведат. Показват му снимки, на които тя прегръща друг. Нефес се разстройва, виждайки снимката.

Мустафа смята, че са приютили неморална жена. Той казва на брат си, че в името на бизнеса трябва да се ожени за Мерджан. Пред Асие и Нефес Тахир съобщава на майка си, че е готов за годежа.

Само Асие вярва в почтеността на Нефес и не иска Мерджан за етърва. По време на годежа Тахир не се чувства на мястото си, а Нефес си спомня как Ведат е убил брат ѝ- мъжът от снимката. Отива в ареста и насочва оръжие към бащата на сина си.

Слагат пръстените на Тахир и Мерджан. Приятел се обажда, за да му каже, че Нефес е тръгнала по никое време нанякъде. Тахир се сеща къде да я търси и я спира навреме. Двамата се скарват пред ареста. Когато той споменава за „любовника“ ѝ, тя го удря. Градската сплетница ги вижда.

Нефес е принудена да се върне в дома на Калели. Семейството му се чувства неловко и напуска дома на Джемил. Сание вижда втория си син пред къщата им. Вдига скандал. Само Мустафа разговаря с брат си, за да разбере истината за станалото. На другия ден обещава на Нефес, че ще я отведе в Грузия и адвокат Есма ще се погрижи за делата ѝ тук. Обещава ѝ пари, които тя не приема.

На сутринта Тахир учи Иит как да се моли и го води на джамия. Градската сплетница с радост съобщава за всички видяно на Мерджан и близките ѝ. Налага се Сание да обяснява на сватята си плана на семейството. Вечерта, когато Нефес и Тахир се прибират с детето, намират семейството на Мерджан на вечеря.

Тахир е принуден да изведе годеницата си на вечеря, а Нефес плаче самотна в градината. На сутринта двамата се скарват отново. В емоцията си Нефес разказва на спасителя си кой е мъжът от разобличаващата снимка, но без да му каже, че е бил неин брат.

Отчаяната майка се прощава със семейство Калели. Разказала е само на Асие истината за брат си. Всички се чувстват зле – дори особената Сание. Асие тайно споделя с мъжа си историята на снимката, разобличаваща Нефес. Мустафа я моли да не казва нищо на Тахир.

С фалшиво пълномощно Нефес успява да се качи с детето на кораба. Заедно с Тахир и приятелят му стигат до Грузия. Мустафа посреща Ведат от ареста. Казва му, че ще пусне Ейшан, когато направи признание за убийството на брата на Нефес.

Няколко часа по-късно Тахир се прощава с хората, които са му станали особено скъпи. Нефес и синът ѝ се качват на кораб за Русия. Там обаче попадат на капан. Ведат по някакъв начин се е докопал до тях…

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!