You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Топ дизайн: Уникална къща в Санта Моника

Топ дизайн: Уникална къща в Санта Моника

Топ дизайн, или едно архитектурно бижу от Санта Моника

В листата на идеалните домове, тя вероятно няма да заеме челна позиция, но наистина притежава топ дизайн.

На калифорнийския бряг на Тихия океан в мястото Санта Моника се намира къща, която е истински „деликатес“ за почитателите на добрия дизайн.

Топ дизайн - един уникален архитектурен проект в Санта Моника
Топ дизайн – един уникален архитектурен проект в Санта Моника

Приземният етаж е открит само към двора на къщата, с което се гарантира нейната поверителност, докато горния етаж изглежда сякаш е разделен на две асиметрични помещения, разкъсани под влияние на някакъв природен феномен. Така разделените стаи на горния етаж са свързани помежду си с мост.

top design 6

Първичният идеен характер на къщата се състои в разделението на основното жизнено пространство на две отделни части. Помещенията на горния етаж са изключително просторни и до голяма степен, напомнят на палуба на кораб.

top design

 

Зоните в къщата са разделени по начин, при който се отварят една към друга, създавайки усещане за движение в пространството при различни височини в техния интериор.

Уникална композиция от модерна технология, аристократичен уют и грижа за околната среда
Уникална композиция от модерна технология, аристократичен уют и грижа за околната среда

В задната част на къщата им стълби, които директно свързват втория етаж с басейна, въпреки, че отзад отново има допълнителна постройка от полуотворен тип, която предлага пълен комфорт със своя интимен и съвременен дизайн.

top design 4

Къщата осъществява контакт с природата чрез дървените тавани и големи прозорци, които позволяват навлизането на голямо количество естествена светлина в интериора и придава характер на целия дом.

top design 2

Тази модерна къща със свободен дизайн, е изработена съобразно изискванията за опазването на околната среда и икономия на енергия. Прозорците осигуряват и надеждна вентилация и усещане за пространство, а дървените части усещане за топлина и комфорт.

top design 3

При конструирането на сградата, навсякъде в пространството в къщата е използвано LED осветление, а на самия покрив са вградени фотоволтаични панели, които осигуряват топлинна енергия и затоплят водата.

top design 1

Един топ дизайн, който си заслужава да му се насладите.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!