You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Това е демоде: 10 неща, които вече не са допустими в обзавеждането

Това е демоде: 10 неща, които вече не са допустими в обзавеждането

Модерният интериор не е такъв какъвто беше – дори златните правила в обзавеждането се отмениха

Всички знаем азбучните правила в обзавеждането – малките стаи не обичат големи мебели, просторните помещения могат да минат без светли тонове, а детските стаи трябва да преливат от рисунък и топли цветове. Във всичко това има достатъчно истина, но истината е, че всичко се променя, модата в интериора – двойно по-бързо.

Спецовете по обзавеждане винаги са насреща за някой умен съвет, който няма да ви остави да сте в позиция на непросветени и демоде. Днес те искат да ви кажат, че дори някои златни правила са отменени:

Еднакви дивани и кресла


Времето, когато събирахме дълго, за да си позволим пълна гарнитура холово обзавеждане, отмина! Днес може да си купувате на части, защото креслата, табуретките и дивана вече могат да са в различен цвят или стил. Стига да не изглеждат абсурдно едни до други – всякакви комбинации са приемливи.

Спална гарнитура


Тук положението е същото. Не стойте без обзавеждане или не правете компромиси. Купете си мечтаното скъпо легло, а след това може да минете и без скъпите нощни шкафчета, комоди и други елементи. Може да използвате алтернативна мебел. Важно е да я подредите с вкус!

Бялото не е само за болница

Днес бялото е позволено и у дома, стига да има достатъчно ярки елементи или комбинации в пастелен цвят. А и болниците вече предпочитат по-меки и нежни цветове…

Къде се слагат мебелите?

Преди мебелите ги опирахме до стените, за да остане място. Днес можем да ги позиционираме навсякъде – това идва в помощ на зонирането на голямото помещение.

Плочки в банята


Отдавна белите плочки са останали в миналото. Днес има не само шарени алтернативи, но и други материали, които да ползвате за покритие. Керамика, дърво, принт стъкло, гранит, огледало – всичко, което новите технологии могат да ви предложат.

Маса и стол


Радост за студентите и тези, които в душата си остават такива. Не е нужно масата да е в комплект със столовете. Може да имате проста дървена маса и леки столове в ярки цветове. Така обзавеждането изглежда непретенциозно, но и леко и артистично.

Обемна мебел

Пухкавите дивани с плюш, големи подлакътници, масивни елементи и декорации – всичко това го има, но само за безнадеждните романтици и влюбени в ретро класиката. Днес мебелите имат къде-къде по-лаконични форми и размери.

Детската стая


Сбогом, на ярките натрапчиви цветове! Меки нюанси, бледи щрихи и хоп – обстановката става истинско поле за детското въображение. Ако искате цвят и провокация – напълнете я с неговите рисунки и играчки!

Бетон


Бетонът не означава студенина и недовършена работа. Днес този стил е изборът на мачовците от града, самотните самци, които не желаят уют, а връзка с първичната си природа.

Пердета

Пердетата са винаги желани, но не задължителни. Модният интериор, особено на малките стаи може да мине и без тях. Щори или витраж е по-шик за съвременника ни, отколкото безкрайни дължини плат, който трупа прах и се нуждае от поддръжка!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!