You are here
Home > Здраве и красота > Тялото винаги алармира: Ако се будите постоянно в определен час на нощта, имате сериозен проблем!

Тялото винаги алармира: Ако се будите постоянно в определен час на нощта, имате сериозен проблем!

Послушайте гласа на тялото си, когато се опитва да ви каже навреме, че имате проблем

Когато сте будите непрекъснато по едно и също време на нощта, това е сигнал за проблем. Тялото ви се опитва да алармира, че нещо с него не е наред и трябва да вземете мерки.

1. Ако не можете да заспите в периода от 21.00 до 23.00

По това време кръвоносните съдове са активни. Ако ви е трудно да заспите по това време, тогава може да имате проблеми с имунитета, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза на желязо. Психологически фактори, усложняващи сън по това време, са стресово разстройство, тревожни мисли и самовглъбяване.

2. Вие сте заспали, но се събуждате или дори не можете да заспите в интервал от 23.00 до 1.00

По това време жлъчният мехур е активен. Този орган е отговорен за обработката на мазнини, които сте консумирали през деня. Ако се събудите по това време, е необходимо да се приведете в диета с по-правилни, здравословни мазнини. Хората, които изгарят от чувство за вина или се чувстват сериозно обидени от някого, също може да имат проблеми със съня в този интервал.

Биологичен часовник който ви буди по едно и също време

3. Събуждате се в интервала от 1 до 3 часа

Времето, в което е активен черният дроб. Ако сънят е нарушен в този интервал, ще натоварите много на този важен орган. Това е време, в което трябва да се намали консумацията на алкохол. Отделно организмът се нуждае от диета, за да се избегнат проблеми. Злоба, гняв и чувство за вина ви будят по това време.

4. Събуждате се в интервала от 3 до 5 часа

По това време дробовете трупат кислород, за да го предадат на останалата част от тялото. По време на тези часове хората чувстват тъга и мъка. Ако се будите често в този времеви интервал, това е ярка следа от депресия. За да се коригира ситуацията, трябва да преминете на леко хранене, да си осигурите много повече движение и да дишате много чист въздух.

5. Събуждате се в интервала от 5 до 7 часа

Активирането на дебелото черво става тогава, така че няма нищо необичайно в това, че се будите. В този момент просто може да имате желание да отидете до тоалетната. Ако можете да си го позволите и искате да отстраните проблема, пийте повече вода. Емоционално това сигнализира за отчаяна ситуация, в която се намирате, или обратното – будите се в очакване на вълнуваща, положителна промяна.

Сега, когато знаете как да разпознаете „гласа” на вътрешния ви часовник и къде да се крие проблемът, вие можете да си помогнете и да подобрите съня си. Пожелаваме ви довечера да спите добре и бъдете здрави!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!