You are here
Home > Здраве и красота > Висока температура: Кога и как да проведем лечение?

Висока температура: Кога и как да проведем лечение?

Тялото преборва инфекциите с висока температура, но не винаги трябва да оставим „природата” да върши своето

Много заболявания, предимно инфекциозните, се характеризират с първи симптом – висока температура. Това е начинът тялото да се пребори с „нашественика”, но тя провокира сериозни оплаквания.

Възрастните започват да се оплакват от отпадналост и световъртеж. Децата обичайно са сънливи. Най-страшното е при най-малките. От бебета до петгодишни могат да получат и температурен гърч, което ужасява всеки родител.

За да се избегнат подобни състояния, трябва да се ръководите от няколко основни принципа и правила за действие, научи woman-onthe-top.net.
Най-лесно е да се съобразите с лекарската препоръка, но ако няма как специалист да прегледа болния на момента, можете да започнете лечението на висока температура с определени медикаменти и доза веднага.

Преди всичко имайте предвид, че:

1. За висока температура се приема всяка над 37.5, но не се налага лечение под 38.0 – така тялото си създава имунитет срещу бъдещи заболявания.

2.На температура от 38.0 до 39.0 трябва да се дава едно лекарствата.

3. Над 39.0 се прилага комбинация от две лекарства – Аналгин (негов аналог) заедно с един от другите медикаменти.

4. Най-популярни в българските аптеки са лекарствата аналгин, парацетамол, аспирин и нурофен. Имайте предвид практиката във фармацевтичната индустрия да се предлагат лекарства с една и съща основна съставка, но с различни търговски имена (като Парацетамол,Панадол, ,Ефералган и Тайлол) – те не се дават едновременно.

5. НИКОГА да давайте комбинация от аспирин и нурофен (вкл. аналозите им). Има риск от опасно взаимодействие. Класическата комбинация е аналгин и парацетамол.

6.Един и същ медикамент може да се дава три пъти дневно (на 4 часа), но не и повече за денонощие.

7.Нужен е час за истински лечебен ефект. Свещичките действат по-ефикасно от таблетите. За бебетата и децата над една година най-ефективно е комбинацията от свещичка Ефералган със съответното количество (според килограмите) капки Хексалгин(Аналгин).

8.Ако детето повръща, погрижете се да овладеете позивите или използвайте свещички.

9. Винаги се консултирайте с лекар, ако поддържате температура над 38 градуса.

Ето една много практична таблица, предложена от pramed.com за адекватна реакция при висока температура:

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!