You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Връзване на обувки: Лесни начини да научим децата

Връзване на обувки: Лесни начини да научим децата

Техниката на връзване на обувките изисква малко въображение, много търпение и фина моторика

Едно от предизвикателствата на родителите в предучилищната възраст на тяхното дете е прословутото връзване на обувки.

Този акт за нас е отдавна така механичен и непринуден, че дори не се замисляме като го вършим. Да си припомним обаче какви се били в детската градина или първи клас, съветва woman-onthe-top.net! Тогава ще подходим с разбиране към неумението на децата ни да се справят леко с него от първия път.

Няма повод да се тревожите, ако техниката не се усвои бързо. Научете детето си на това безценно умение като имате свободно време и сте сигурни, че сте спокойни. Часът, които ще отделите ще е инвестиран разумно, а дори може да мине забавно.

Важно е да знаете, че тези уроци трябва да се отложат между пет и седемгодишна възраст – в предучилищната общо казано. Ако имате по-малко дете в къщи, може да го извикате да гледа, но не очаквайте от него да се научи.

Използвайте тези детски обувки, които са с плоски връзки или да си купите бели връзки, на които да оцветите с маркер двете им половини.

Вземете едната обувка и дайте другата на детето като го накарате да седне до вас, така че да има реална представа за движенията ви. Поставете ги така, както изглеждат като ги слагаме на краката си – с върха навън, а петата – към тялото.

Всяко движение, което направите, трябва да се повтаря и от него. Повтаряйте и коригирайте грешките му търпеливо. Непрекъснато поощрявайте с думите: „Нали помниш колко ти беше трудно да научиш еди-си-какво, а сега само колко си добър.”

Първо научете как се вкарват връзките в обувката. Бързото усвояване ще стимулира детето, а вие ще се ориентирате на какво да наблегнете. Като изравните двата края ги кръстосайте във въздуха, за да образуват буквата „X“. Усучете долната връзка от буквичката, мушнете я през долната половина и затегнете.

„Заешките ушички”

Този начин е най-забавният и с него лесно ще научим малчовците на трудната техника за връзване на обувките.

Направете всеки край на връзката като заешко ушенце. Хванете ги с двата палеца и показалеца и кръстосайте „ушичките”. Прекарайте едното под другото, затегнете и издърпайте навън.

За да направите процедурата, събудете артистът във вас и разкажете историята така: Като кръстосате ушичките, завивате едното уше, защото „зайчето обикаля”. След това го промушвате в дупката, защото „зайчето се шмугва в хралупата си”.

Не се уморявайте да показвате колкото пъти е нужно. Резултатът и удовлетворението на детето си струват. За да го направите по-атрактивно, може да разпечатате този шаблон. Двамата ще си поделите работата по оформлението му: то ще го оцвети, вие ще направите дупчиците.

Всичко в детството може да бъде забавно, дори едно прозаично връзване на обувки
Всичко в детството може да бъде забавно, дори едно прозаично връзване на обувки

Като приключи всичко успешно, вярвайте ни – това как сте научили детето си на изкусното връзване на обувки ще бъде един от милите спомени за израстването му.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!