You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Все попадате на неподходящия? 5 стъпки към избора на точния човек

Все попадате на неподходящия? 5 стъпки към избора на точния човек

Как да спрете да влизате в токсични връзки и най-накрая да изберете правилния човек за себе си

Нуждата от сродна душа в съвремието може да се съпостави с нуждата от храна и вода, а търсенето на истинска любов е действие, без което няма качествен и пълноценен живот. Това обаче е твърде сложна „дисциплина“, особено за тези, които редовно попадат на неподходящи за тях. Тези, които дежурно поддържат токсични отношения нямат шанс за лично щастие. Могат ли да се измъкнат от капана на неподходящите избори?! – Естествено! Просто трябва да минат целия път към емоционално здрава любовна връзка:

1. Първата стъпка към промяната на този модел на поведение е да сте наясно, че имате право и че можете да имате връзки, които ви харесват и които наистина искате.

2. Познайте себе си. Напишете на хартия какво всъщност искате и какво не искате, какви са вашите ценности, които уважавате и цените. Не попадайте в капана да приемате афинитетите на други хора, които не ви подхождат, само за да спечелите нечия привързаност. Личността е това, което привлича, както и почтеността, достойнството и надеждността.

3. Основата на здравата връзка с партньора се крие в емоционалната, материалната, екзистенциалната и личната независимост. Трябва да знаем, че можем да се издържаме сами, че нямаме нужда от партньор, който да заема позицията на баща, майка, братя и сестри, да имаме покрив над главата си и непрекъснато да се развиваме като личност, подхранвайки хобитата си, интереси, кариера.

pxhere.com
pxhere.com

4. Много е важно да се работи върху изграждането на самочувствие и възстановяване на сигурността в себе си и собствените способности – човек трябва да разбере, че това, което другите отхвърлят или са отхвърлили, не е проблем на тяхната пригодност, а ограничение на другите да осигурят близост .

Една емоционална връзка има за цел да ви изпълни, да ви подобри, да ви поощри към развитие, да ви направи щастливи, но всичко това може да бъде постигнато само ако човекът съществува извън тази връзка. Това означава, че не се нуждаете от партньор като носач на самочувствие, без който се отчайвате и не съществувате. Любовта не трябва да наранява, нито да е трагична, а да пленява с приемственост и обмен на добри чувства.

5. Необходимо е да се променят грешните вярвания за това как трябва да изглежда една връзка и да се развият умения за приемане и уважение на собствените емоции и желания. Освобождаването от стари модели на поведение, дори и да са заплашителни, винаги е труден процес, но това, което получавате в крайна сметка, наистина си заслужава усилието.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!