You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > „Вятърничав” на Сюмейе Коч – романът, който се превърна в сериала за Реян и Миран

„Вятърничав” на Сюмейе Коч – романът, който се превърна в сериала за Реян и Миран

Историята на „Вятърничав” се ражда първо в сърцето на една студентка, изкушена от писането

Какво е общото между Анадола и Wattpad? – Книгата на Сюмейе Коч – „Вятърничав”. Днес зрителите се вълнуват от историята на Реян и Миран, но преди да се превърне в сериал, това беше роман, чиито първи читатели бяха потребителите на писателската платформа.

Сюмейе Коч – писателката с хиджаб

Когато „Вятърничав” се превръща не само в онлайн бестселър, никой не предполага, че авторът ѝ е едно 22-годишно момиче. Тя е истинска красавица, ползва благините на социалните мрежи и…носи хиджаб.
Не, Сюмейе Коч не е от Мидят. Родена е в Анкара на 18 юни 1996 г.

За да се различава от други потребители в социалните мрежи, си е избрала и прозвище. Ще я откриете като Сюмейе Езел Коч.
„Вятърничав” на Сюмейе Коч – романът, който се превърна в сериала за Реян и Миран
Тя е най-малкото дете в семейството си, но пише от съвсем малка. Е, в началото са разни стихчета и разкази, но те са добро начало. Попадайки в магичния свят на Wattpad, тя осъзнава, че има сили да напише цял роман. Трябват ѝ две години, но резултатът се отблагодарява – „Вятърничав” се харесва толкова, че издателството „Епсилон” публикува книгата.

Студентката по това време разбира, че е постигнала истински успех, когато дочува хора в автобуса да си говорят за романа ѝ. Никой не предполага, че скромното момиче с хиджаба е писателката, която коментират.

Разбира се, романът не е така емоционален и страстен като сериала, но и Сюмейе не вярва, че хората от Анадола са така крайни. Тя участва в работата по първите епизоди и е крайно развълнувана да види своите герои на екран.

Книгата ѝ HERCAI /вятърничав, непостоянен/ има продължение MEFTUN /очарован, безумно влюбен/. Вече е факт и третата книга на Сюмейе Коч – „Serzeniş: Leyl”

„Вятърничав” на Сюмейе Коч и сериала за Реян и Миран – прилики и разлики

Семейството на Реян се нарича Шаноглу. Тя няма ужасен дядо, коварна братовчедка и сестричка. Безпощадният в дома ѝ е Хазар – доведеният баща, за който знае, че я е отгледал по милост и чака само да я омъжи. Реян има брат Бедирхан. Чичо ѝ Джихан я обича, а дъщеря му – Хавин е най-добрата ѝ приятелка.

Миран Караман я наблюдава една година. Той има опасна тайна. Неговият баща умира пред очите му и той дава клетва да отмъсти на убиеца. Арда е неговият най-добър приятел, а Ейлюл – братовчедка му. Тя го запознава с Гьонюл, която прави така, че да се оженят, но чувствата ѝ остават несподелени.

Миран и Реян се женят. Той успява да я накара да се влюби в него и дори Азат – братовчед ѝ не успява да спре сватбата. На сутринта след брачната нощ Мирян изоставя жена си. Реян го проклина и два дни живее в пълно отчаяние. Той чака тя да се прибере посрамена в имението, за да обяви война на Хазар. Реян обаче , с помощта на Зехра, заминава за Истанбул при Съдика, която е осиновила Фърат. Азат пристига във фирмата на съперника си с оръжие в ръка. Двамата се сбиват, но Хазар е заповядал да не стрелят в Миран.

Азат обещава да излекува раните на Реян и да изстрие всеки спомен за съперника. Миран признава пред себе си и Арда, че иска момичето, което е измамил. Азат е готов да се ожени за братовчедка си, но майка му вдига скандал.

Минава цял месец , в който Миран изгоря от отчаяние и мъка по Реян. Тя се оказва бременна – съобщава ѝ го Фърат. Решава да отгледа сама детето си, но Арда казва на приятеля си къде да я намери. Миран отвежда любимата си насила, но я моли да не му прощава, докато сам не си прости.

В дома му Реян разбира коя е Гьонюл наистина и двете се сбиват. Мират пропъжда законната си жена и обявява, че ще се разведе.

Азат пристига да прибере Реян, но тя не се съгласява да тръгне с него. Миран разбира, че тя не е родна дъщеря на Хазар и се разкайва още повече.

Появява се тайнственият чичо на младежа – Вахит, който подкрепя плана му за отмъщение. По това време прострелват Миран в гърба – както баща му. Азат е там, но той не е виновен. Реян е ужасена, че може да загуби любимия си и му прощава всичко.

Докато Миран е между живота и смъртта, Фърат помага на Хазар да разбере това, което подозира отдавна. Реян вижда доктора и баща си заедно. Разбира, че Миран е син на Хазар.

Бащата на Реян ѝ разказва цялата история. Оженил се е за Дилшах след армията. Бил влюбен в нея, но тя била безразлична. След три месеца избягала при Ахмет Кахраман в Истанбул. Трябвали му четири години, за да ги открие…

Разбрала истината, Реян отива при Миран. Той още е в безсъзнание. Тя му казва, че му прощава, че го обича и че ще имат дете. Малко преди да излезе от стаята, се обръща и го вижда: Той отново е отворил очи и плаче от щастие.

Продължението на „Вятърничав” – „Безумно влюбен”

Реян и Миран са щастливи в очакването на дъщеря си. Само чичото на младежа и Азат не са доволни от новината за бебето.

Времето минава и само споменът за предателството и тайната на Хазар пречат на младите. Двамата не са женени все още. Оказва се, че Дилшах е искала Миран да отмъсти за мъртвия си баща. Тя е искала да използва Реян, за да нарани Хазар. Поредната тайна, която пази момичето, е чута от най-големия ѝ враг.

Гьонюл се обажда на Миран да му каже всичко. Обвинява Реян, че е крила истината от него.Това го съкрушава. Казва на Реян, че му е отмъстила, че отново е останал без майка и я напуска. Съобщава на Хазар, че е победител във войната по между им.

Зехра пада от стълбите и Реян се прибира в Мардин. Миран ѝ се обажда. Не я приема обратно и я моли да пази дъщеря им. Минава време обаче и той разбира, че не може без жена си.

Завръщането на Миран в Мардин провокира поредица от скандали и крайни емоции. Реян ражда преждевременно и известно време не се знае дали бебето ще оцелее. Момиченцето се преборва и я наричат Гюнеш – „слънце”.

Чичото от Истанбул е този, който е поръчал да прострелят Миран. Той прави всичко, за да разруши бизнеса му и дори изпраща наемник в Мардин. Човекът на Вахит стреля в сърцето на Миран. Последните думи на младежа са към неговата любима – „Ти си моето лекарство. Ти си моята душа”.

По-късно се оказва, че Миран е носил бронежилетка. Предупреден от Хазар, той се е спасил от коварството на чичо си. Стрелецът е заловен и успяват да осъдят Вахит.

Миран отива на гроба на майка си и я обвинява за това, че го е карала да живее в лъжа. По-късно с жена си помагат на Арда да се ожени за Елиф. След дълго време на терзания, Азат намира щастие при Дилан.

Историята на Реян и Миран приключва щастливо. Някогашният вятърничав младеж най-после се радва на истинско семейство и не спира да показва на жена си, че е безумно влюбен.

loading...

One thought on “„Вятърничав” на Сюмейе Коч – романът, който се превърна в сериала за Реян и Миран

  1. Може ли да ми кажете от къде да поръчам тази книга да си я прочета цялата история моля

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!