You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > „Вятърничав” с Ебру Шахин и Акън Акъньозю започва по Diema Family

„Вятърничав” с Ебру Шахин и Акън Акъньозю започва по Diema Family

Какво ще се случи в първите епизоди на „Вятърничав” – най-гледаният турски сериал за изминалата година?

„Вятърничав” с Ебру Шахин и Акън Акънйозю започва в понеделник по Diema Family. Най-гледаният турски сериал за 2019/20та ще се хареса на всички, които бяха влюбени в поредицата „Завръщане” („Съла”) с Джансу Дере и Мехмет Акиф Алакурт.

Действието на „Вятърничав” се развива в Мидят, Мардин – близо до границата със Сирия. Там, където от хилядолетия заедно живеят различни култури, традициите и строгите семейни порядки за чест и морал остават непроменени.

Конакът на семейство Шадоулу е известният по света Конак на Съла.Познати са ви пустинната красота и забележителностите на района. Сериалът ще ви покаже не само традициите и обичаите на Мардин, но красотата в думите на Мевляна Джелаледдин Руми, Шамс от Тебриз и други.

Какво се случва в първите епизоди на „Вятърничав”?

В конака на Шадоулу живее Реян (Ебру Шахин) – голямата дъщеря на Хазар – първородният син и любимецът на Насух бей. Тя е красива и много добра, има прекрасни родители и сладка сестричка. Дядо ѝ обаче я ненавижда и тя не разбира защо. Всъщност само трима от конака знаят тайната – тя не е негова кръв.

Хазар се е оженил от съжаление за изоставено бременно момиче. Със Зехра обаче създават стабилно семейство. Имат и мъничка дъщеря – Гюл, която е всеобща любимка.

В конака освен Насух и семейството на Хазар, живее и Джихан – синът на агата, който винаги е бил в сянката на брат си. Той също е женен. Има син Азат, който е тайно влюбен в Реян, и дъщеря Ярен, чието коварство и злина нямат граници. Съпругата на Джихан – Хандан е доволна от положението си. Синът ѝ е наследник на рода, а Насух бей прощава интригите на дъщеря ѝ. Хандан обаче болезнено осъзнава, че мъжът ѝ винаги ще бъде на второ място в имението.

В първия епизод на „Вятърничав” Реян сънува кошмар, в който непознат глас я съветва да не избира червена биндаллъ (рокля за къната). Тя се измъква от имението и тежката ръка на дядо си с помощта на верния кон Мави (Син). Претърпява инцидент и пада от коня.

Спасява е непознат красавец, който всъщност знае, че това е Реян Шадоулу. В същото време в имението на Насух малката госпожа Гюл – любимката на всички, се разпорежда със слугите и поставя на мястото всеки – дори жената на чичо си.

Зехра разбира, че дъщеря ѝ я няма. Знае, че ще се разрази буря, ако свекър ѝ разбере. Ярен не препуска възможност да навреди на братовчедка си. Реян отваря очи в колата на непознатия и изпада в ужас. Опитва се да избяга, но скоро разбира, че по-добре е да му се довери.
„Вятърничав” с Ебру Шахин и Акън Акънйозю започва по Diema Family
Докато Насух обсъжда с Хазар бизнессделки, Ярен му носи кафе и разказва, че братовчедка ѝ я няма у дома. Разразява се страшен скандал, но в същото време пристига колата с Реян. Момичето се опитва да спре непознатия, но той почуква на портите на дома ѝ.
Оказва се, че това е Миран Аксой – новият бизнес партньор на семейството и мъжът, за когото Ярен настоява да се омъжи.

Напрежението се уталожва, но за кратко. Ярен поднася кафе, за да се покаже пред госта и тайно подслушва разговора на мъжете. Миран заявява намерението си да стане още по-близък със семейство Шадоули. Иска ръката на едно от момичетата в дома. За всеобщ потрес избраницата му се оказва Реян.

Старият Насух побеснява. Азат е недоволен от станалото. Семейството обаче не смее да откаже нищо на госта – инвестирало е всичките пари в общия им бизнес проект. Когато Миран си тръгва, Насух се опитва да наложи волята си. Решава да ожени Ярен за младежа, макар Хазар насаме да го умолява – да се държи с Реян така, сякаш му е родна внучка.

Насух удря бегълката пред всички. Ярен и семейството ѝ е доволно. Хазар се опитва да помогне на детето си. Не смее обаче да си тръгне, защото баща му ще разкаже на всички, че Реян не е негова дъщеря.

Насух обявява, че ще даде само Ярен на Миран. Младият мъж в същото време се среща с Фърат. Това е неговият най-добър приятел, с когото са израснали заедно. Фърат знае не само, че истинската фамилия на Миран е Асланбей, но и защо се е върнал в Мидят.

Две години младият мъж е печелил доверието на Шадоулу. Дал им е земята си, за да получи в замяна парите им, взети на кредит и бащиното имение. Направил е така, че да нямат избор – ще му дадат момичето, което иска, а той в замяна…ще ги лиши от всичко, което е ценно.

Миран е внук на Азизе Асланбей. Тя го е отгледала от малък, вменявайки му, че Хазар е убил родителите ми и прокудил семейството му на далече. Миран се е завърнал в Мидят, за да отмъсти за ограбеното детство.

Вечерта Насух гони от масата Реян. Хазар става и отива да утеши дъщеря си. Тя не е негова кръв, но му е толкова скъпа, колкото малката Гюл.

Миран изпраща сватовник при Шадоулу, за да съобщи, че ще иска ръката на избраницата си. След това отива да целуне ръка на баба си Азизе в имението на Асланбей и да каже, че е задействал плана им за отмъщение.

В имението е жената на чичо му – Султан и братовчедка му – Гьонюл, която е и негова законна съпруга.

В същото време Реян търси утеха при Мави. Азат я намира в конюшнята. Намеква ѝ, че не бива да го възприема повече като братовчед. Хазар разказва на жена си, че Реян е била избраницата, но Насух е пожелал да даде Ярен.

Азизе е доволна, че жаждата ѝ за мъст ще бъде удовлетворена след толкова години.

В уречения ден Ярен се подготвя щастлива. Миран, Султан и Гьонюл пристигат в имението Шадоули.Гьонюл е съсипана от мисълта, че трябва да иска невеста за мъжа си. По време на срещата Миран разказва колко му е било трудно да расте без баща. Когато Насух се опитва да го измами и да му даде Ярен, той заявява, че от първия миг е искал Реян. Другият дядо на Ярен потушава скандала. Настоява да дадат на младежа момичето, което всъщност е искал.

Ярен напада Реян в конюшнята. Азат спасява братовчедка си. Реян не иска да се сгодява за непознатия, но Зехра я отвежда при гостите. Насух слага пръстените на момичето и Реян.Роднините ги благославят и поздравяват. Реян получава пръстен с пеперуда от Миран. Азат е съкрушен от загубата.

На другия ден Султан и Гьонюл пристигат в конака на Шадоулу с подаръци. Ярен умира от завист. Гьонюл тайно се опитва да убеди Реян да се откаже от годежа с Миран. В дома на Асланбей по-късно ревнивата съпруга се сблъсква с гнева на мъжа си. Миран е готов да се ожени за дъщерята на врага на всяка цена.

На другия ден Реян и майка ѝ отиват за покупки. Момичето се откъсва от жените. Попада на улицата, която е била част от кошмара ѝ. От едно ателие излиза Миран. Двамата се скарват. Тя го нарича „Вятърничав”. Казва му, че се подиграва с нея и с братовчедка ѝ.

Той ѝ дава да разбере, че е искал само нея. Азат ги вижда в особена близост и заплашва насаме съперника си. Миран отвръща с достойнство на провокацията.

У дома Зехра потвърждава пред дъщеря си, че годеникът ѝ е искал от първия момент само нея. Двамата си разменят смешни съобщения по телефона. Тя му казва, че може да спечели доверието ѝ само ако ѝ закачи люлка на небето. На другия ден с помощта на Мелике Миран успява да отведе тайно годеницата си.

Двамата отиват на любимото ѝ място – на края на скалите. Там я чака люлка. Миран залюлява любимата си над пропастта. Обещава ѝ, че винаги ще я държи. Ако не може – ще скочи след нея.
„Вятърничав” с Ебру Шахин и Акън Акънйозю започва по Diema Family
Когато Миран води Реян в бащиния ѝ дом, я целува. Двамата се разделят на прага, но не спират да мислят за станалото.

Азат се опитва да разубеди Реян. Тя не иска да се откаже от годежа си. Азат тайно плаче заради невъзможната си любов.

Фърат вижда своят стар приятел да се усмихва при всяко съобщение от годеницата си. Предупреждава го, че се влюбва, но Миран е категоричен, че само следва плана си за отмъщение.

Ярен получава нервна криза. Изгаря чеиза си. Насух за малко да я удари, защото губи достойнството си, но се отказва. Миран отива да види как Реян,Гюл, майка ѝ и жените от семейството ѝ пазаруват за сватбата. Малката сладурана му подсказва какво да вземе за кака ѝ.

Азат се появява и вдига скандал, когато Миран купува бижу за крака на Реян. По-късно в имението, тайно от всички, двете братовчедки се скарват. Ярен проклина Реян. Казва ѝ, че вече са врагове и иска да я вижда нещастна.

В Асланбей също има проблем. Гьонюл е съкрушена. Тя е съпруга без брачна нощ. Миран отказва да е с нея, докато не отмъсти. Майка ѝ – Султан, я предупреждава да чака, така както баба ѝ е чакала отмъщението си 27 години.

На другия ден Реян получава сватбена рокля, червен биндаллъ и корона за къната си. Тя си спомня за съня си.

По време на моминската вечер всички, без Ярен и Гьонюл са щастливи. Миран пристига тайно, въпреки думите на Фърат. Азат и сестра му потъват в отчаяние, а Азизе в имението си пие доволно кафе.Мелике тайно организира бърза среща с годениците.

Гьонюл се появява малко след като Реян се прибира. Опитва да спре мъжа си да се ожени, макар и под фалшиво име. Миран я отхвърля миг преди да се появи отново годеницата му. Преди да чуе какво си говорят, Реян е отведена тайно от Азат. Той ѝ признава чувствата си и е готов на всичко, за да ѝ попречи да се оженят.

Гьонюл получава нервна криза. Започва да крещи, че тя е жената на Миран. Той я прибира, преди някой да е чул думите ѝ.

Азат говори с чичо си. Моли го да не дава дъщеря си на Миран. Казва му за чувствата си, без да подозира, че Ярен за пореден път подслушва на вратата. Хазар забранява на племенника си да мисли за Реян по този начин. Ярен по-късно убеждава брат си да се бори за любовта си.

Гьонюл не намира разбиране дори и при баба си. При поредния скандал Азизе я удря, но после ѝ обещава, че когато отмъстят, Миран ще дойде в леглото ѝ. След това старицата отива при внука си. В нощта преди сватбата му със Реян разпалва още повече жаждата му за мъст като му разказва подробности за смъртта на майка му.

На другия ден в конака цари празнична суматоха. Ярен разкъсва сватбената рокля на братовчедка си. Двете момичета се сбиват. Семействата им и Насух се намесват. Хандан дава булчинската си рокля на Реян.

Булката отива да целуне ръка на Султан и да поздрави Гьонюл, които я чакат в имението. Докато Реян слиза да посрещне годеника си под звуците на музиката, Реян не спира да я проклина.

Преди церемонията се извършват всички ритуали. Насух се опитва да поиска Гьонюл за внука си, но Миран успява да откаже, без да развали сватбата си. На Хандан ѝ прави впечатление, че зетят танцува като човек от Мидят, а не от Истанбул. Трогателните думи на Хазар към дъщеря му, само разгневяват Миран. Ярен случайно дочува как Султан успокоява дъщеря си. Разбира, че на другата сутрин Реян и семейството ѝ ще са опозорени, а бракът – развален. Настроението на коварната блондинка се подобрява.
„Вятърничав” с Ебру Шахин и Акън Акънйозю започва по Diema Family
Азат се напива и идва на сватбата. Миран го отвежда от жена си. Малката Гюл пристига с червения си балон. Роднините разтървават биещите се мъже. Хазар отпраща младоженците. В отчаянието си Азат вади пистолет и стреля. Хазар опитва да го спре. Азат, без да възнамерява, прострелва Гюл.

Всички са разстроени. Плачат в очакване пред операционната. Дори Ярен изгаря от вина- казва на брат си, че е могла да спре сватбата, но не го е направила.

Миран отвежда жена си в къщичка сред нищото. През цялото време се колебае. Не е сигурен, че иска да навреди на Реян, но думите на баба му не спират да звучат в съзнанието му.

По време на брачната нощ Азизе плаче над гроба на мъртвия си син.Гюл излиза от операцията. Успяват да спасят живота ѝ.

Единствените щастливи са Реян и Миран. Тя не подозира за ужасните неща, които стават и предстоят за семейството й. Той – заспива, прегърнал момичето, в което се е влюбил.

На другата сутрин Азизе посреща утрото на гробищата, осъзнала е, че слънцето най-после е изгряло за семейството ѝ. Реян се събужда щастлива. Миран я отхвърля, казва ѝ, че всичко по между им е лъжа и което се е случило в къщичката, остава там. Той си тръгва и непрекъснато си повтаря да не се обръща. Тя плаче след него. Пада на земята, но му обещава, че нито тя, нито той ще забравят за станалото. Миран е отмъстил, но сърцето му е разбито.

Реян облича сватбената си рокля. Запалва хижата, но остава в нея. Миран намира баба си на гроба. Целува ръката ѝ. Азизе разбира, че той не е щастлив от отмъщението. Когато остава сам на гроба на родителите си, Миран намира сили да каже на глас, че е съсипан от станалото. Фърат идва, за да му помогве.

Човекът на Азизе измъква Реян от огъня. Миран изпраща Фърат, за да се погрижи за безопасността на изоставената си жена. Реян отваря очи в колата на Азизе. Старицата я захвърля с булчинската рокля на центъра на Мидят – опозорена пред погледа на всички.

Миран поставя сватбения си пръстен до този на майка си, който носи до сърцето си. Старец спасява Реян от любопитството на хората. Фърат вижда опожарената хижа. Азат дочува на площада, че всички обсъждат братовчедка му. Отива да поиска сметка от сестра си. Хандан разбира за станалото. Решава да мълчи пред свекъра си, за да спаси дъщеря си от Насух.

Гьонюл очаква първата си брачна нощ. Миран обаче я отхвърля за пореден път и напуска имението. Фърат му съобщава, че Реян може би е мъртва. Миран обаче не вярва, че е загинала.

След поредния скандал между Гьонюл и баба ѝ, Султан вразумява дъщеря си, когато ѝ показва белезите си – последици от тормоза на мъжа ѝ. Тя е изгубила сина си заради побоите му.

Докато Миран гледа отчаяно изпепелената къщичка, старецът връща по тъмно Реян в дома ѝ. Азат вижда братовчедка си в ужасно състояние. Докато Насух я пребива, братовчед ѝ предупреждава родителите ѝ.

Реян лъжи пребита на земята в имението пред всички. Ярен е щастлива да я види смазана и унизена. Мелике предупреждава Фърат, който е пристигнал с Миран пред портите. Хазар спасява детето си от сигурна смърт. Миран влиза в съседната сграда и вижда с очите си какво е причинил на Реян.

Азизе и семейството ѝ се завръща след 27 години в конака на Асланбей. Насух е готов да даде Реян на първия срещнат, за да я отведат женена от града. Шадоулу разбират, че са били измамени – бракът с Аксой е фалшив, всичките им пари могат да изчезнат.

Азат е готов да се ожени за братовчедка си, но тя не е съгласна, дори за да спаси честта си. Хандан и Ярен се подиграват с Ярен и отчайващото ѝ положение. Миран изпраща бележка по Мелике, за да може да я спаси от участта ѝ. Зехра разбира за случващото се и се прибира в конака.

Хазар помага на дъщеря си да избяга, но хората на Насух я залавят. Реян обаче отказва да се омъжи за стареца, за когото не знае, че е изпратен от Миран. Ходжата напуска конака. Насух насочва оръжие към главата ѝ. Хазар го разубеждава. Дава на Азат да я отведе и да я „накаже”, защото знае че само племенникът му може да спаси Реян.
Азизе и Насух се сблъскват на площада в Мидят. Тя хвърля траурната шамия от главата си и му казва, че Миран е нейният внук и фамилията му е Асланбей.

Опитвайки се да измъкне Реян, Азат се натъква на съперника си. Миран и Фърат ги пресрещат на моста. Раян спира кръвопролитието. Миран ѝ обещава да я спаси, но тя му казва, че вече е умряла. Азат иска да я отведе. За да спре взаимните заплахи, Реян се хвърля от моста. Миран изпълнява обещанието си – скача след нея.

Благодарение на любимия, Реян е спасена. Тя се опитва да се измъкне, но той я затваря в отдалечен дом с помощта на Фърат.Всички си мислят, че двамата са загинали. Любимата внучка на Азизе Елиф се разхожда в Мидят и разбира какво са причинили на невинно момиче.

Насух съобщава на Азизе, че внукът е загинал. Всички са съкрушени, но тя не вярва, че Миран е мъртъв. Султан спира Гьонюл да каже, че тя е съпругата, а не сестрата на изчецналия. Подсказва ѝ, че Фърат знае къде е Миран.

Малката госпожа Гюл отваря очи и иска да види сестра си.Миран връзва Реян, но цяла вечер я гледа, докато спи. Когато сваля въжето, за да я нахрани, тя отказва да вземе каквото и да било от ръцете му.

Хората на Джихан и Фърат търсят бегълците. Разчувстван от сълзите на майка си, Фърат ѝ признава, че влюбените са живи. Султан ги подслушва и заплашва Есма, за да разбере къде са. Икономката търси помощ от Азизе. Старицата се сеща къде се крият влюбените.

Докато Реян излива цялата си болка върху Миран, го ранява с пистолета му и бяга от къщата. Тя не може да забрави щастливите им мигове. Връща се и го спасява. Гневът ѝ не е минал, но изважда куршума и го държи в съзнание.

Султан предупреждава Хазар къде се намира дъщеря му.Казва му, че е тъща на Миран. Джихан ги подслушва. Преструва се на съпричастен брат, но го предава на Насух. За щастие верният Азат е наблизо.
Прислужницата Ханифе знае какво са причинили Ярен и майка ѝ на семейството си. Изнудва ги – ще мълчи, ако я оженят за стареца. Хазар пристига при Реян и Миран миг преди да дойдат хората на баща му. От отчаяние поверява дъщеря си на врага.

Човекът на Насух настига влюбените. Съжалява се над младостта на Реян и ги пуска да избягат с Миран. Фърат ги отвежда и дори Азат не може да ги спре с оръжието си.

Макар и ранен, Миран внася на ръце Реян в имението на Асланбей пред смаяния поглед на семейството си.

Източник: ATV tv

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!

Ползвайки нашия сайт вие приемате и се съгласявате с правилата за неговото използване и информацията, която системата получава за вас Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close