You are here
Home > Lifestyle > Яхта за милионерки! Най-луксозния плаващ дворец по вода

Яхта за милионерки! Най-луксозния плаващ дворец по вода

Това е наистина доказателство за лукс, суперяхта за 225 милиона долара!

Това „малко бижу“ струва „скромните“ 225 милиона долара, но пък изглежда невероятно. Ако някога сте се чудели защо милионерките толкова обичат да пътуват по вода, пред вас е отговорът на въпроса, на стойност четвърт милиард долара. Една от най-бързите и мощни яхти в света, принадлежи на милиардера Андрей Мелниченко, но съпругата му Александра обожава да я отмъква от време на време, за да се разходи с нея насам — натам.

Яхтата има впечатляващи показатели, които я превръщат в истинско бижу. Дълга е 119 метра, в нея могат да се настанят 14 гости, а ако се прави парти, може да се съберат и над 100 души, като разполага със 7 кабини и над 42 души екипаж.

Суперяхта за свръх богати милионерки
Суперяхта за свръх богати милионерки

Ветроходната яхта, известна само като „А“, вероятно е и една от най-далечно плаващите. Тя е обиколила почти целия свят — бреговете на Средиземно и Червено море, била е в Черно море, а освен това е прекосявала и Атлантика — с нея двойката отскача до Пуерто Рико, Перу, Хавай, САЩ, Турция, Тайланд и други места.

yahta-38

Красивата яхта разполага с три басейна на борда, на всяка една от трите палуби, 7 кабини. Стените им са покрити с ръчно обработена телешка кожа, а столовете са с кожа на алигатор.

qhta-9-r

Интериорът е в бяло и златно, а корпусът е от неръждаема стомана и допълнителни защити. Излишно е да се казва, че съоръжението разполага с най-високо охранителните средства, а освен това е и много бързо. Развива до 23 морски мили, или около 43 километра в час.

yahta-52

Яко, нали?

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!