You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > За идеален дом, пълен с щастие: Предмети – „прахосъбирачки”, които трябва да хвърлите на всяка цена

За идеален дом, пълен с щастие: Предмети – „прахосъбирачки”, които трябва да хвърлите на всяка цена

Един дом, особено, такъв, в който живее семейство трупа непрекъснато вещи, но ако се освободите от тях ще усетите лекота

Есента идва и с традиционното Голямо почистване и промяна на интериора в дома, който да ни настрои към предстоящото понижаване на температурите. Наред с бърсането на праха, промяната на гардероба и подреждането, със сигурност пак се натъквате на стари вещи, които ви е жал да изхвърлите, а отдавна не ползвате.

Независимо дали са свързани със сантимент, дали стоят като спомен от времето, когато сме били 10 килограма по-малко или им е минала модата – всеки пази камара предмети, която само събира прах.

Спецове или не по фън-шуй могат да ви изнесат яла лекция за негативната енергия и предметите, които блокират късмета ви. Вие може да не вярвате в такива неща, но със сигурност познавате усещането за лекота, което усещате, щом направите Голямо чистете и раздадете непотребните вещи.

Вместо за пореден път да търсите несъществуващо свободно място в дома си, на секундата съберете, изхвърлете или подарете:

От антрето – отдавна неизползваеми якета, шлифери, ръкавици, шапки, шалове. На това място е хубаво да направите разбор на шкафчето за обувки: Да, сватбените обувки на мъжа ви и вашите официални обувки са мил спомен, но ще ги сложите ли пак?! Някоя бедна душа ще се почувства за малко принцеса, ако ги оставите чисти и почти не ползвани.

От кухнята – на боклука трябва да отидат: Празни шишета с препарат, стари четки за чистете и гъби. Единствено, което може да запазите е пукнат съд, но не, за да го ползвате, а за да направите от него мила декорация, за градината, например.

Повечето домакини чистят редовно хладилника и изхвърлят храната с прехвърлен срок на годност. Така ли правите обаче с кремовете за лице и лекарствата, които са там?! Време е да ги обновите, а старите да се изхвърлят така, че да не попадат в ръцете на никого!

От банята: Старите захабени кърпи и почти привършените препарати може да използвате за чистене на под или колата. Не ги перете до безкрай обаче – хвърлете ги скоро, след като са ви послужили!

От рулата тоалетна хартия може да направите мили занимавки с децата – неща, за което скоро ще направим материал.
Как да направим отлично есенно почистване
От спалнята: Всяка дреха, която не сте носили над година няма място във вашия идеален дом. За вас е спомен от една незабравима, нощ, екскурзия, среща, но за някого може да означава по-топла зима. Погледнато от този ъгъл по-лесно ще се разделите с нея.

Бельото и кърпените дрехи или ще последва съдбата на старите хавлии или трябва да отиде в контейнера. Да, който не носи кърпено – не носи ново, но не може вечно да сте Мара Пепеляшка! Време ви е да сте истинска принцеса!

Завивките, които са твърде стари и захабени, могат да служат за пикник на открито или ако излизате на палатка. Ако не сте любители на подобни усещания, по-добре е да ги-подарите.

Старите бижута трябва да освободят място за нови или да свалите обкова им, за да си направите нови сами.

От детската стая и хола оставят най-много неща: Стари, отдавна нечетени книжки, дрехи, които са окъсели, здрави играчки, които вече никой не поглежда, стари плочи, дискове, касети. Всички тези неща може да подарите или продадете, в някой онлайн базар, където никой няма да ви придиря за дребните дефекти, а ще оцени качеството и добрата сделка. С получените пари може да си подарите нещо ново, за което все не можете да отделите скъпоценни 10-20 лева излишни! Това със сигурност ще ви направи щастливи, а предметите в дома ви няма да са „прахосъбирачки”!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!