You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > За опасния навик да сушите дрехи на радиатора: 3 добри причини да спрете да го правите

За опасния навик да сушите дрехи на радиатора: 3 добри причини да спрете да го правите

Купете си сушилня за зимата, не рискувайте здравето си със сушене на радиатора!

Когато навън е кучи студ, вали дъжд или сняг, обикновено нямаме избор и избираме да сушим дрехите си върху радиаторите на парното или печката. Това обаче е много, много лошо решение. „Практичното” се оказва доста вредно за здравето, защото:

Изпаряването на детергенти и омекотители води до отделяне на алергени и по този начин повишава риска от алергии.

Експертите казват, че винаги трябва да държите съд с вода до радиатора, защото в противен случай въздухът изсъхва, което влияе отрицателно върху лигавицата на дихателните органи, която става толкова суха, че причинява различни инфекции.

За опасния навик да сушите дрехи на радиатора: 3 добри причини да спрете да го правите
Доказано е също така, че сушенето на дрехи в апартаментите повишава нивото на влажност с 30 процента. Това отключва не само астмата, но и създава благоприятна обстановка за развиване на мухъл и плесени.

Ако смятате, че не сте прекалили с подобен тип грижа за прането, обърнете си внимание. Ако освен грозна плесен по стените, имате кашлица, хронична умора, дразнене на очите, гърлото и кожата, главоболие или гадене, то значи имате опасна респираторна инфекция!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!