You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Загадката на Айнщайн: Вече 90 години само 2% могат да я решат

Загадката на Айнщайн: Вече 90 години само 2% могат да я решат

Загадката на Айнщайн е на 90 години вече, а досега само 2% от хората в света са способни да я решат

Предлагаме ви една загадка на 90 години, която е решена от едва 2% от хората по света. Тя е измислена от Алберт Айнщайн и в действителност е невероятно лесна.

Текстът на загадката гласи: На една улица се намират пет къщи, боядисани в пет различни цвята. Във всяка от къщите живее по един човек от различна националност. Всеки от тях пие точно определена напитка, пуши определена марка цигари и има различен домашен любимец. Нито един от тях не пие един и същ вид напитка, не пуши една и съща марка цигари и няма същия домашен любимец.

Загадката на Айнщайн: На кого е рибката?
Загадката на Айнщайн: На кого е рибката?

А въпросът, за който се изисква отговор гласи: Кой от тях има риба за домашен любимец?

Ето и допълнителните данни, които са известни:

Британецът живее в червената къща. Шведът има куче за домашен любимец. Датчанинът пие чай. Зелената къща се намира от лявата страна на бялата къща. Собственикът на зелената къща пие кафе. Човекът, който пуши Pall Mall има птица за домашен любимец. Който живее в жълтата къща пуши Dunhill.

Човекът, който живее в къщата по средата пие мляко. Норвежецът живее в първата къща. Човекът, който пуши Blend живее покрай къщата, чийто собственик има котка. Човекът, който има кон живее край човека, който пуши Dunhill. Човекът, който пуши цигари BlueMaster, пие бира. Германецът пуши цигари от марката Prince. Норвежецът живее край синята къща. Човекът, който пуши Blend живее край човека, който пие вода.

Открихте ли отговора? Ако не сте, този клип ще ви го разкрие. Приятно забавление.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!