You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Защо не ви обича свекървата?! – 4 съвсем сериозни и истински причини

Защо не ви обича свекървата?! – 4 съвсем сериозни и истински причини

„Леден като поглед на свекърва” не е просто виц или силна метафора, а болезнен спомен

Връзката със свекърва може да се опише най-добре с Facebook-статута: Сложно е.

Едва ли сте очаквали да се обичате със свекървата, а и тя трудно би могла да замени майка ви. Да имате човешки взаимоотношения обаче е задължително, ако искате да имате нормален, щастлив семеен живот. Откакто се помни светът обаче, историята се повтаря до писване: Снахата полага всички усилия, а срещу нея стои ледена стена от ненавист. Ако и вие преживявате това, естествено е да се питате: „Защо?”

Ето някои възмутителни, но съвсем истински причини вашата свекърва просто да не ви обича:

Не сте тази, за която е мечтала, откакто се е родил синът й

Ние избираме партньорите въз основа на красота – вътрешна и външна, образование, интелигентност, талант, добро чувство за хумор. Майките обаче си имат други приоритети, щом става въпрос за партньора на детето и. Търсят в „зестрата” на снаха си неща като: добро семейство, солидна финансова обезпеченост, обща етническа или религиозна принадлежност.

И ето ти конфликт! Нека да сте добра, хубава и умна – просто не сте тази, която е мечтала да види до любимия си син. Слава Богу, че се омъжвате за него, а не за нея!
Защо не ме обича свекървата?
Твърде сте хубава

Да, нейният безценен камък заслужава най-малко принцеса, но не и заслепяващо красива! От една страна й напомняте, че е остаряла, всички погледи ще са вперени във вас, а не в нея. От друга – по-лошо е, ако сте много по-красива от мъжа си. Тогава чуждите мъже ще ви преследват, а нейното скъпо чедо рискува да остане с разбито сърце.

Безплодие

Да, това е жестоко, но е съвсем истинска причина да си навлечете негодуванието на Нейно Величество Свекървището. Тя не иска да остарява, но мисълта да няма внуци я подлудява.

Малките същества ще я върнат назад във времето, когато синчето й е било мъничко и само нейно. Ако по някаква причина й откажете това изживяване, се превръщате във враг!

Независимо дали имате здравословен проблем или не сте готови да бъдете майка – резултатът е същият. Най-лошо е, когато осъзнае, че държите на кариерата си и не сте готови да я оставите в замяна на майчинството.

Борба за сърцето му

Представяте ли си как вижда тя появата ви в живота на сина си. Гледала го е, пазила го е и го е обичала 30 години. Той обаче я измества, за да даде път на някоя, която познава от една година.

Снахата е опасната конкурентка, която обсебва вниманието и времето му, и за капак – слуша само нея! „Другата” решава как да харчат заплата му, къде да пътувате, къде да живеете и с какви хора да общувате. Малцина подхождат разумно и възпитано на това предизвикателство.

Момичетата, които не разпознаха свекървите си в някои от тези точки са истински късметлийки – Браво на вас! Останалите…Ами просто трябва да знаете, че трябва да спечелите подкрепата на мъжа си деликатно. Имате шанс един ден свекървата да ви уважава, дори да не ви заобича.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!