You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Жени на върха: Топ 5 на най-богатите дами на планетата

Жени на върха: Топ 5 на най-богатите дами на планетата

Ето ги най-влиятелните дами в световния бизнес

И тази година нежния пол имаше своето силно присъствие сред топ милиардерите. Някои от най-богатите жени на планетата дори успяха да изместят мъжете от първите позиции в класацията на списание „Форбс”. Зад успеха на други пък стоят вдъхновяващи истории. Представяме ви пет преуспели дами, които управляват някои от най-големите световни империи. И то доказано по-добре и от мъжете.

Лилиан Бетанкур - жена на върха
Лилиан Бетанкур – жена на върха


Лилиан Бетанкур

Директорът на козметичната компания Л’Ореал, Лилиан Бетанкур оглавява списъка на най-богатите жени на планетата с богатство от 36,1 милиарда долара и официално е първата милиардерка в света. В света има 1810 милиардери, а 190 от тях са жени, показа годишната класация на най-богатите хора на планетата, подредени според списание Forbes. За 2015 година нови 27 жени се оказаха в списъка за първи път, а още 3 се връщат на листата на най-богатите, след като са били в престижния списък и в предишни издания.

Лилиан Бетанкур, според последните данни, е най-богатата жена в света с лично богатство от 36.1 милиарда долара, което и дава 11-то място сред милиардерите. Родена преди 93 години, тази жена в момента е най-големият акционер в основаната през 1907 г. козметична компания L’Oreal.

Alice-Walton

Алис Уолтън

Едва ли знаете, че зад най-голямата верига магазини в САЩ, стои именно жена. И това е Алис Уолтън.

Тя е втора сред най-богатите жени със състояние от 32.3 милиарда долара. Алис Уолтън не е отдадена преди всичко в управлението на най-голямата верига за търговия на дребно в света, вместо това предпочита да се съсредоточи в колекциониране на произведения на изкуството, както и в благотворителност. Наскоро тя дари 25 000 долара за президентската кампания на Хилари Клинтън.

mars

Жаклин Марс

И естествено отиваме при кралицата на популярните десерти, а именно Жаклин Марс.
Седемдесет и шестгодишната Жаклин Марс е наследница на фамилията, която е основала Mars — компанията, която произвежда така популярните шоколадови десерти. Днес богатството и се оценява на 23.4 милиарда долара. Марс има годишни приходи от 33 милиарда долара, но нито Жаклин, нито брат й участват активно в управлението на дружеството, предпочитайки да се намесват само когато е необходимо.

maria rrr

Мария Франк Фисон

Още една кралица на шоколадовите изделия трупа милиарди и уверено се нарежда сред най-могъщите жени на планетата.

Мария Франк Фисон е четвъртата най-богатата жена в света с лично богатство от 22.1 милиарда долара. Тя е вдовица на Микеле Фереро, основател на Ferrero Group. Мъжът и почина миналата година и днес 97-годишната Мария и техният син Джовани са собствениците на популярната компания, която произвежда Nutella, Kinder и бонбоните Tic-Tac.

Susan
Сузане Клатен

На пета позиция сред най-богатите жени в света е Сузане Клатен. Майката на Сузан — Йохана, почина миналата година и днес тя и нейният брат Стефан притежават почти половината от известната германска марка автомобили BMW. Богатството на Клатен се оценява на около 18,5 милиарда долара.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!