You are here
Home > Здраве и красота > Знаете ли какво ще се случи с тялото ви, ако откажете захарта за 9 дни? (Резултатът ще ви изненада)

Знаете ли какво ще се случи с тялото ви, ако откажете захарта за 9 дни? (Резултатът ще ви изненада)

Ако спрете захарта дори само за 9 дни, ще се смаете от резултата

Калориите от захарта са най-лоши, защото се превръщат в мазнини в черния дроб, повишават нивото на инсулин и увеличават риска от диабет и заболявания на сърцето и черния дроб, гласи ново изследване. Според авторите му, ако изключите захарта от менюто си дори само за девет дни, ще подобрите здравето си качествено.

Проучването, което е публикувано в списание „Obesity“, предизвика разгорещени дискусии из здравните форуми.

Авторът на изследването — Робърт Лустинг, който по професия е педиатър — ендокринолог в детската болница UCSF Benioff в Сан Франциско, разказва, че по време на проучването е изследвал 43 деца. Той изключва захарта от менюто им и установява, че нивото на холестерола се е нормализирало, а нивото на инсулин е паднало значително.

Ако спрем захарта за 9 дни, резултатът ще ви смае
Ако спрем захарта за 9 дни, резултатът ще ви смае

„Всичко се подобри“, твърди Лустинг след тестовете. „Тези открития подкрепят идеята, че е необходимо родителите да контролират приема на захар при децата, и да бъдат внимателни по отношение на храната и какъв ефект оказва тя върху децата им.”

Изследванията на Лустинг са оспорени от собственици на международни компании, които твърдят, че затлъстяването не е в резултат от приема на захар в организма, а е продукт на прекомерния прием на калории. Лустиг обръща специално внимание и на този проблем в изследването. Той следи две групи деца–такива, които поемат повече калории от храни, без съдържание на захар и такива, които приемат захар, макар и в по-малки количества. Установено е, че въпреки, че не приемат захар, децата, които ядат повече губят по-бързо тегло. Другите от своя страна, макар да консумират по-малко храна, всъщност напълняват.

„Калориите от захарта са най-лоши, защото се превръщат в мазнини в черния дроб, повишават нивата на инсулин и увеличават риска от диабет и заболявания на сърцето и черния дроб“, казва Лустиг. Така че, ако искате да подобрите здравето си, изключете захарта от менюто си само за 9 дни. Резултатът несъмнено ще ви изненада.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!