You are here
Home > Здраве и красота > Диета с картофи? Безопасно ли е?

Диета с картофи? Безопасно ли е?

Всички сме чували за монодиетите, а безопасно ли е да спазваме диета с картофи?

Американецът Андрю Флиндерс твърди, че е зависим от храната и през следващите 365 дни от годината смята да промени това. Той решил да се подложи на диета с картофи, за да преодолее невъздържаността си.

Андрю си води видеодневник, като споделя своите постижения. За 1 месец е успял да свали цели 10 килограма с любимото си ястие. Приготвя го по различен начин, с разнообразни подправки.

Диета с картофи топи килограмите?
Диета с картофи топи килограмите?

Но дали идеята му е безопасна?

Американец стопи 10 килограма само за месец, но дали режимът му е безопасен?
Американец стопи 10 килограма само за месец, но дали режимът му е безопасен?

Според специалисти диетолози монодиетите са най-опасни за организма. „Като консумирате само един продукт, вие лишавате тялото си от жизненоважни витамини и минерали. Много скоро Андрю ще започне да изпитва слабост заради тази своя диета. Това не е решение, а опасен за здравето експеримент“, споделя доктор Джоузеф Пройето.

Самият Андрю обаче е твърдо решен да проведе експеримента си. С него той се надява да преодолее пристрастеността си към храната.Kartofi

„Ако сте зависими от алкохол или наркотици, можете да спрете с тяхното консумиране, но това не можете да го направите с храната. Затова реших да ям само един продукт и да се придържаме към него „, добавя той.

Андрю приготвя картофите по различни начини с минимално количество билки и подправки, а идеята му е да не прави интересна храна, а напротив, скучна храна, за да не трябва да мисли за нея, пише портала News.com.au. Досега той успява да загуби 10 килограма, но също така предупреждава хората, че става дума само за личен проект, а не за успешна диета, която хората трябва да приложат. „Искам да подобря своето отношение към храната. Това не е диета. Никой не ми плаща и не се опитвам да продам продукт. „, каза още той.

Всъщност картофите могат да бъдат част от всяка балансирана диета или да заместят приема на други въглехидрати, най-вече на хляб.  Затова,  ако решите да  се  подлагате  на  диета  с  картофи,  консумирайте заедно с тях и достатъчно протеини и алкалхни храни, а просто ограничете приема на въглехидрати.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!