You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > 10 начина да се сгреем, без да харчим ток

10 начина да се сгреем, без да харчим ток

Не се плашете от застудяването – „топлото“ не винаги струва пари и харчене на електричество

Романтиката на зимните месеци често потъва в битовизми като високи сметки за ток или внезапно изгаснало електричество. За да се насладите на тихо падащия сняг, без да измръзвате и без да оставате без пари, опитайте няколко достъпни начина за сгряване:

Топли дрехи

Няма да ви изненадаме със съвета да си набавите топъл поларен екип с качулка, високи вълнени чорапи или пантофи-ботуши. Термо бельото е друг чудесен вариант.

Текстил

Завеси, възглавници, одеяла, килими – всичко това създава не само допълнителен комфорт, звукоизолация, но и помага да се запази топлината в апартамента. Закачете килими по стените – това също е на мода сега, извадете всичките си одеяла и покривки, декоративни възглавници и не позволявайте на студа да проникне в дома ви.

Спален чувал

В спален чувал, който се разкопчава напълно и се превръща в одеяло, можете да се завиете и да се предпазите от студа.

Палатка

Много по-лесно е да отоплявате малка стая, отколкото голяма. Очевидно е. Ето защо, ако имате деца, може да предложите забавление и сгряване в едно – поставете палатка в най-голямата стая, сложете в нея постелка, спален чувал, одеяло, учебници и фенерче – при необходимост. Затворете палатката и оставете децата си да възприемат ученето като ходене на излет.

Грейка с вода

Добрата стара грейка, с която нашите баби и майки са се топлили, винаги ще е на мода. Можете изобщо да не харчите пари и да събирате топла вода в пластмасови бутилки и да ги увиете под завивките.

Химически нагревател за тяло

В продажба има специални химически нагревателни подложки, които ще помогнат за затопляне на крайниците. За да започнете процеса, трябва да разклатите термохимичната нагревателна подложка и да предизвикате химическа реакция, в резултат на която ще започне да се отделя топлина. Нагревателната подложка бързо се затопля и бавно се охлажда. Тя е за еднократна употреба, но пък е и сравнително евтина.

Сгряване без харчене на ток

Кухня

Източникът на допълнителна топлина може да бъде кухнята или по-скоро готвенето. Ако е много студено, започнете да готвите и печете нещо. Топлината на фурната ще се разпространи в целия апартамент и ще стане малко по-лесно да се сгреете.

Газов котлон

В случай, че в къщата няма газ, струва си да закупите туристическа газова горелка. В онлайн магазините има много различни възможности – определено ще изберете най-подходящия за себе си.

Създайте домашен нагревател

За такъв нагревател ще ви трябват основни неща:

картофи
саксия с дупка
растително масло
няколко тухли
клечки от кибрит
фитил

Вижте как става това:

Топли тухли

Ако всички методи са изпробвани и нищо не помага, тогава можете да запалите огън в двора на къщата и да нагреете тухли върху него. Бъдете внимателни – както са горещи, ги внесете в къщата. Тухлите ще отделят топлина и ще затоплят стаята.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!