You are here
Home > Здраве и красота > 5 съвета за перфектна коса като от рекламите

5 съвета за перфектна коса като от рекламите

Съвети за перфектна коса като от реклама

Перфектна коса? Мислите ли, че е възможно да бъде постигната без особени усилия?

Може би си мислите, че след цялата рутина, която сте натрупали с години, измиването на косата не е някаква наука.

Всъщност грешите. Защото може би го правите погрешно. Ако чувствате, че вашата коса е груба на пипане, ако бързо се омазнява или е чуплива, трябва да промените грижите за нея. Ето и няколко съвета, как да го направите правилно:

1. Миенето на косата зависи от нейния вид

Колко често трябва да миете косата си, зависи от това към кой тип принадлежи тя, твърдят фризьорите. За лица, които притежават по-рядка коса се препоръчва косата да се измива всеки ден или на два дни, докато за тези с по-гъста коса средно два пъти седмично.

Перфектна коса - 5 начина да постигнем съвършенството
Перфектна коса – 5 начина да постигнем съвършенството

Също така, подчертават фризьорите, онези от вас, които имат коса с по-тънък косъм трябва да избягват измиване и с балсам.
2. Водата не трябва да бъде прекалено гореща

Ако обожавате душовете с топла вода, този навик трябва да бъде преустановен, когато миете косата си. Влиянието на горещата вода върху косъма е изключително голямо, тъй като горещата вода уврежда косъма, а освен това унищожава и всички полезни съставки от шампоана ви.

Най-добре е да миете косата си с хладка вода, а накрая да я изплакнете със студена вода, защото по този начин се затваря косъма и съставките от шампоана и балсама се задържат на косъма.

kosa3

3. Не прекалявайте с шампоана

Не е необходимо косата напълно да се покрие с пяна, за да бъде добре измита. Достатъчно е малко количество шампоан, колкото да имате какво да сложите на корените, като същевременно получената пяна можете да разнесете по цялата коса.

4. Сменяйте периодично шампоана

Използването на един и същи шампоан не е добро решение за косата, тъй като рано или късно се получава пренасищане и ефектът се губи. Ако забележите, че косъма вече не реагира, както в началото, когато сте използвали продукта, сменете шампоана или марката.

5. Вместо балсам използвайте маска

За много от жените, рутинното измиване на коса завършва с балсам. Въпреки това, ако имате тънък косъм, на който е необходима повече влажност и повече хранителни вещества, нанасяйте маската след всяко измиване, вместо с балсам. Тези продукти са подхранващи, богати на полезни съставки и предназначени за задълбочена грижа.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!