You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Антрето – модерно и функционално

Антрето – модерно и функционално

Антрето не е просто коридор в дома ви — ето как да го освежите

Независимо дали е голямо или тясно като коридор, антрето на апартамента, винаги може да изглежда стилно и впечатляващо. В повечето случаи това пространства се нуждае от няколко малки корекции, за да изглежда перфектно като останалата част от дома.

Един от проблемите на антрето в апартамента, е, че е без естествено осветление. Това го прави по-мрачно и някак по-малко, отколкото е в действителност. Затова ето няколко съвета, как да освежите антрето в дома и да го направите модерно и функционално.

Антрето - модерно и функционално
Антрето – модерно и функционално

Антрето като част от друга стая в дома ви

Ако решите да премахнете някои от стените и да обедините коридора с останалата част от апартамента, можете да използвате светлината в дома. Тук вече можете да се развихрите и по отношение на цветовете, като заложите на по-силен цвят — охра.
Едната стена може да преградите с плъзгащи се врати и в това пространство да разположите гардероба. Някои включват тази част от апартамента към хола или трапезарията, а това създава впечатление за по-голяма площ.

Класическото антре — как да го преобразим?

Тук може би се крие най-сложната задача — как да преобразите иначе добре обособеното антре във вашия апартамент, без да събаряте стени?

antre 3
Често допълнителните елементи са тези, които очертават рамките на антрето, а детайлите като мазилка, колони с арки и мраморен под, затрудняват решението.

Много интересно може да се получи, ако се използват носещите колони и се направи вграден гардероб, с допълнителна част за окачване на дрехи. Така ще може да използвате пространството и в същото време да запазите функционалността на помещението.

Антре с неправилна форма

Това също е много често срещан тип коридор, при който от една негова част се преминава в друга.

В този случай е най-добре стените да се разнообразят с интересен панел, огледало с интересна форма, закачалки с куки.

Останалата част от коридора оставете изчистена, стените и таваните боядисайте в бяло, без да струпвате допълнителни детайли. Така ще изглежда много елегантно.

antre 4

Черно — бели игри на цветовете

Комбинацията от черно и бяло винаги е добро решение. Ако се решите на подобна стъпка за декорация на антрето, поиграйте си малко с предните части от комода, последователно боядисани в черно и бяло. След това на стената боядисайте тесен черен панел с елементи за закачалка за дрехи и конзола с бял рафт за шапки. Това ще изглежда много различно и оригинално.

СЪВЕТ

Външният вид на вашето антре можете да подобрите и с добавяне на нови стени, таван или под. Добре разположеното осветление, може да послужи и за декоративен ефект, което истински ще краси помещението.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!