You are here
Home > Здраве и красота > Къде боли, когато те боли душата?

Къде боли, когато те боли душата?

Болестта не винаги знак, че нещо не е съвсем наред с тялото – понякога само напомня, че психиката ни страда

Когато лекарят ви казва: „Всичко е на нервна основа“, това не означава, че иска само по-бързо да ви отпрати от кабинета. Специалистът просто подсказва, че причината за вашите оплаквания не е физиологична. В този случай традиционното лечение на тялото трябва да се допълни с разрешаването на емоционалните проблеми.

Несигурност – алергия

Към алергии често са склонни хора, които отричат собствените си нужди, не могат да се противопоставят или да изразят недоволството. Възможно е и техните родители често да са спорили или да са имали противоположни възгледи за света.

Перфекционизъм – артрит

Това е заболяване на големите перфекционисти, които са прекалено отговорни, не могат да кажат „не“ и са убедени, че никой не ги обича. За хората, които страдат от артрит главно важи, че винаги са готови да кажат нещо в лицето, но никога не го правят.

Ниска емоционална интелигентност – проблеми със сърцето

Проблемите със сърцето са свързани с немарливостта към собствените ви чувства. Човекът, който се счита за недостоен за любов, не вярва, че тя съществува или подтиска желанието да покаже топлина и нежност към другите, ще има проблеми с някакво сърдечно заболяване.

Страх от смъртта – заболяване на щитовидната жлеза

Пациентите, които са имали проблеми с щитовидната жлеза имат дълбок, несъзнателен страх от смъртта. Често в ранното детство са изживели травма като смърт на родител или на някой, който е бил значим за тях. По-късно са се старали да преодолеят това чувство на зависимост с преждевременно израстване и зрялост или с необходимостта да не чувстват зависимост. При тези хора заради това страда органа, който регулира метаболизма на всички тъкани в организма.

Семейна невроза – бронхит

Нервността в дома, лошата атмосфера и усещане за безизходност, която има при най-близките, може при някого да доведе до бронхит.

Комплекс за малоценност – вегетативна дистония

Функционалните нарушения в областта на вегетативната нервна система се свързват с инфантилност, комплекс за малоценност, съмнение и самоизмама.

Ярост – възпалителни процеси

Склонността към различни възпалителни процеси се развиват поради множеството житейски ситуации, които ви ядосват и ви разочароват.

Психосоматика болестта на тялото е болест на душата

Самосъжаление – гастрит

Гастритът е следствие на самосъжаление или заради неспособността да се справи със ситуацията: „Всички са срещу мен“.

Опсесивност – хемороиди

Хемороидите могат да бъдат причинени от силен страх, че нищо няма да свършите в срок, с неспособността да разрешите натрупаните проблеми, да се защитите от обидите, страх от загуба на контрол над емоциите и страх от всякаква раздяла.

Проблеми с подсъзнанието – херпес симплекс

Освен обичайните причини, този неприятен проблем се провокира и от силното желание на подсъзнанието желание да извършите лоши, социално неприемливи неща.

Недоволство от себе си – Високо кръвно налягане

Възниква като следствие от прекалената отговорност и желание да работи твърде много. Високото кръвно е следствие от стремежа да оправдаят чужди очаквания, да бъдат важни и да спечелят уважение от другите, което често води до забравяне на своите нужди. Преглъщането на обидите води до хипертония.

Малодушие – Ниско кръвно налягане

Към ниско кръвно са склонни хората, които са малодушни, които в ранното детство, не са получавали достатъчно любов. Те слабо вярват, че каквото и да направят, ще има смисъл и ефект. В тях цари усещането за безсилие.

Напрежение – главоболие

Хората, които често се оплакват от главоболие, а нямат физиологични проблем, са атакувани от психологическо и физическо напрежение. Този вид стрес не е причинен от начина на живот или от задълженията, а от собствените си вътрешни конфликти. Те имат чувство на малоценност и усещане, че няма да се справят с проблемите си.

Липса на любов – диабет

За тази болест допринасят болката и тъгата, както и невъзможността да се получава и дава любовта. Диабетиците не показват привързаност, въпреки че копнеят по нея. На несъзнателно ниво, той отказват любов, въпреки че тя е им е много необходима.

Неприемане на пола – гинекологичен проблем

Не приемането на собствената си женственост, както и съзнателното или несъзнателното усещане, че всичко, което е свързано със секса или половите органи е мръсно и грешно, водят до такива проблеми. Вагиналните инфекции могат да се появят и като неизказана ярост към партньора. Жените, които са били жертви на сексуално насилие, може да страдат от тези заболявания.

Противоречиви чувства – зъбобол

Непрекъснатите проблеми със зъбите се случват на хора, които не знаят какво искат, които не вярват в целта, която са си поставили или мислят, че е непостижима.

Резистентност към задълженията – мигрена

За причинител на мигрената се счита ненавистта към задълженията и към всичко, което е важно, съпротива към реалния поток на живота, но и страх от сексуалността. Хората, които искат да бъдат съвършени, както и тези, при които са натрупали недоволство от живота, страдат от това заболяване.

Вътрешно безпокойство – дерматологични заболявания

Кожните заболявания сигнализират, че личността се измъчва от душевно безпокойство, страх, както и отказ от отговорност за собствените си чувства.

Самобичуване – бъбреци

След самокритичността, разочарованието и нещастието се появяват заболяванията на бъбреците. На тези болни, непрекъснато им се струва, че някой ги унижава и лъже. Такива чувства предизвикват лоши химични реакции в организма.

Постоянна грижа – цистит

Честите възпаления на пикочния мехур поразяват тези хора, които са обременени с грижи, които се борят за свобода и са обсебени от проблемите от миналото.

Въпреки това, изводите, до които психолозите са стигнали, не означават непременно, че ако имате алергия, сте дете от разбит брак. Просто това трябва да бъде стимул да мислите за себе си и за своите чувства. Когато сте наясно със себе си и проблемите си, ще прецените дали се нуждаете от лекар, или психолог.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!