You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Направи си сам: Обредна кукла за дете

Направи си сам: Обредна кукла за дете

Да си направиш обредна кукла за дете е истинско вълшебство

Валентина (ТинаПана) разказва как повечето кукли, които изработва, се раждат с послание и желание, идващо от сърцето – толкова вълшебна е и първата й обредна кукла за дете.

След нея постепенно се появяват кукла на брака, кукла – син или дъщеря, а общото за всички тях е, че се спазва традицията на древните кукли. Това означава, че те са създадени изцяло от естествени материали, имат съвсем простичък дизайн и почти винаги присъства бродерия.

Размерите са относителни, защото зависят от големината на вашата обредна кукла за дете. Всичко е на око и по ваша преценка. Като дължина на пръчката, която е основа на куклата, съм се спряла на 18 см. Увиваме я с плата и завързваме от двете страни с плътен конец или канап. След това в долната част правим уплътнение с още от избраната материя.

Идва ред на лицето на обредната кукла за дете, което ще оформим с помощта на памучен тампон. На снимките ще проследите последователно стъпките по обособяването на гръдния кош, ръцете и забрадката на куклата.


Докато правите своето малко произведение вложете цялата си любов и мислете за съкровеното си желание. Искрено вярваме, че една обредна кукла ще ви доближи до реализирането на красивата ви мечта!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!