You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Прости трикове за прохлада без климатик

Прости трикове за прохлада без климатик

Лесно ще преживеете предстоящите летни жеги с повече идейност и без да плащате за ток

Лятото все още не е настъпило официално, но температурите, които са характерни за най-горещите периоди от годината, започнаха да ни тормозят. През юни, юли, август обикновено се охлаждаме с помощта на климатици, защото това е най-бързият и ефикасен начин. Трябва да знаете обаче, че има още по – прости и евтини начини да се справите в жегата:

1. Слагайте чорапите в хладилника

Може да звучи странно, съществува проучване, което заключи, че охлаждането на краката всъщност е ефективен метод за облекчаване на топлинното натоварване.

2. Останете хидратирани

Тялото ни не задържа достатъчно вода, поради което ежедневният прием на течности е от решаващо значение за здравето. Губим вода поради различни биологични процеси, които протичат в тялото ни, като най-голям процент вода се изхвърля от тялото поради висока телесна температура.

3. Изберете правилното спално бельо

Когато започне жегата, слагаме одеялата и юрганите на високите рафтове. Следва спално бельо от лен, коприна или памук. Според експерти тези материали охлаждат и позволяват на кожата да „диша“.
Прости трикове за прохлада без климатик
4. Инвестирайте в добър матрак

Матрак от некачествен материал задържа топлината на тялото. Ето защо, съветват специалистите, трябва да си купите качествен матрак, който ще ви позволи да спите спокойно.

5. Вземете студен душ

Повечето хора се къпят със студена вода преди да напуснат къщата, в слънчеви и горещи дни, но специалистите съветват, че е по-добре да го правят точно преди лягане.

6. Бутилка студена вода

Специалистите съветват бутилката да се напълни наполовина със студена вода и да се постави във фризера. Когато водата замръзне, поставете бутилката под възглавницата.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!