You are here
Home > Здраве и красота > Рак на яйчниците: Симптомите, които пренебрегвате

Рак на яйчниците: Симптомите, които пренебрегвате

Превенцията срещу рак на яйчниците е най-сигурния начин да се предпазите

Редовните прегледи за рак на яйчниците са най-надеждната превенция срещу коварното заболяване. Понякога обаче липсата на време, желание или просто страхът, пречат да се направят необходимите стъпки. Въпреки страховете си, ако притежавате тези симптоми, добре е да се подложите на превантивни изследвания срещу рак на яйчниците, за да сте сигурни, че туморът не е засегнал органите ви.

Рак на яйчниците - симптомите, които пренебрегвате
Рак на яйчниците – симптомите, които пренебрегвате

Според специалистите те са първите и най-ранни индикации за проблеми, затова, ако забележите някой от тях, добре е да се подложите на преглед незабавно, дори да нямате никакви други признаци, че сте заболели.

Тези две състояния са сред най-ранните симптоми на тази болест, а е лесно да се припишат и на други заболявания или на различни причини. Погрижете се за себе си, и ако забележите, че симптомите въпреки лечението или отстраняването на причината не изчезват след повече от две седмици, задължително посетете лекар и поискате да ви изследват за рак на яйчниците.

Подуване на корема

Вероятно вече ви е известно как изглежда надутостта по време на ПМС, когато преядете или изядете храна, която ви е в повече. Но трябва да знаете, че точно подутостта е един от най-ранните симптоми на рак на яйчниците. Нивото на подуване на корема е различно — може да бъде малка и почти незабележимо, а някои жени не могат дори дънките си да закопчаят. Едно нещо е сигурно – подутостта е верен, ежедневен спътник на това тежко заболяване и тук лекарите не могат да ви помогнат. Ако подутият корем не ви минава повече от две седмици и не ви помагат лекарства като диуретици или регулатори на газове, задължително посетете лекар.

Внимавайте: Много лесно можете да получите и грешна диагноза, защото подуването често се свързва с храненето, газовете, запек и други стомашно-чревни проблеми, пише портала Cancer.about.com.

Често уриниране

Ако имате чувството, че ходите до тоалетна по-често от обикновено, като същевременно не сте увеличили консумацията на течности, може да е необходимо да посетите незабавно лекар. Това също е един от ранните симптоми на рак на яйчниците, така че е необходим преглед на пикочните пътища и гинекологични изследвания.

Внимание: Този симптом обикновено се диагностицира като инфекция на пикочните пътища. Това е най-честият симптом точно за тази инфекция, така че вероятно първо ще получите антибиотик от лекар. Проведете лечението, а ако след това симптомите продължават, посетете и гинеколог.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!