You are here
Home > Lifestyle > Сакура – мода: Японски стил в дрехите

Сакура – мода: Японски стил в дрехите

Цъфналата сакура вдъхновява всички, които се занимават с изкуство – дори дизайнерите на Висшата мода

Сега Япония изглежда приятно окупирана от ентусиазирани туристи с фотоапарати. Всички са дошли с надежда да запечатат най-вълнуващия кадър със сакура. Цъфналите японски вишни винаги остават без дъх поклонниците на красивото. Ясно е, че изкушените от изкуството се вдъхновяват. Още по-ясно е, че дизайнерите ще използват вдъхновението, за да го материализират под формата на Висша мода.
sakura (Small)
Усещането за цъфналата сакура и близостта с традиционното женско облекло в Япония може да се види в много колекции на John Galliano, Dolce & Gabbana, Etro, Alexander McQueen.
kimono 2 (Small)

kimono (Small)
Благодарение на дизайнерите от Висшата мода може да се почувствате изкусителна гейша както на работа, така и в спалнята.
sakura moda 4 (Small)

sakura moda (Small)

sakura moda 2 (Small)

sakura moda 3 (Small)
Кимоното в много по-опростена версия на оригиналното е проникнала в гардеробите на жените по целия свят. За удобство дизайнерите старателно са го „съкратили” (ръкавите и дължината). Традиционното прелива от много скъпа коприна, но тези на съвременните дизайнери са направени от невероятна изглеждаща тъкан. Шият се от сатен, трико, коприна, шифон, памук, лен и дори коноп. Оцелели в модерната трансформация са широки ръкави – соде (не във всички случаи) и Оби-пояса.
sakura moda 7 (Small)

sakura moda 5 (Small)

sakura moda 6 (Small)
И все пак – малък съвет от нас: Кога да носим кимоно? То е идеално за миниатюрни красавици. Свободната кройка и разкроени ръкави ще помогнат, ако сте притеснени по отношение на телесните си пропорции. Широкият колан подчертава талията и откроява малките гърди. Кимоното може да се скрие недостатъците на жените с фигура „круша“. Дългият халат ще маскира пълните бедра. Тези с късата дължина – до коляното или по-горе, са перфектен избор за момичетата със слаби крака. При всички случаи сакура-модата ще ви накара да се чувствате толкова женствени, че да ви се прииска да организирате специална церемония чай за мъжа си.
sakura moda 8 (Small)

sakura moda 9 (Small)

sakura moda 10 (Small)

sakura moda 11 (Small)

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!