You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > 10 сигурни признака, че имате разглезено дете

10 сигурни признака, че имате разглезено дете

Чудите се дали детето ви е разглезено? Ето как може да разберете

На улицата или в парка е лесно да се разпознае разглезеното дете. Но когато е детето ваше, трудно е човек да бъде обективен и да мисли критично.

Това са десет сигурни признаци, които показват, че сте разглезили своето дете:

Глезеното дете - как да познаем, че прекалява?
Глезеното дете – как да познаем, че прекалява?

1. Чести изблици на ярост

Най-сигурният знак, че е едно детето е разглезено, са честите изблици на ярост и гняв, както в обществото, така и у дома.

2. Никога не е доволно

Разглезените деца често не са доволни от това, което имат, т.е., щом видят какво има друго дете, например – играчка, която детето няма, то веднага ще поиска да има същата играчка.

3. Не иска да ви помогне

Нито едно дете не е заинтригувано от подреждането на стаята, но когато престават да бъдат бебета, деца трябва да помагат с малки неща – като например да си съберат играчките.

4. Опитва се да контролира възрастните

Разглезените деца често не поставят граница между отношението към връстниците и отношението към възрастните. И от всички очакват винаги да ги слушат и да изпълняват техните желания.

5. Редовно ви поставя в неудобни ситуации в обществото

Периодичните „прекъсвания“ може да се толерират, но ако умишлено ви пречат и поставят в неловко положение в обществото, за да привлечете вниманието, това е просто още един знак, че сте го разглезили прекалено.

6. Не иска да споделя нещата си с никого

С течение на времето малчуганите се учат да споделят играчките си с братята, сестрите и другарчетата си. Разглезените деца обикновено не споделят.

7. За всичко трябва да молите

Родителят трябва да бъде авторитет, а детето да слуша всичко, което майка му му каже. Не трябва да позволяваме да се налага, или да молите детето всеки път, когато нещо трябва да се направи.

8. Игнорира отказите ви

Нито едно дете не иска да чуе „не“, но не би трябвало да ви игнорира, когато му откажете.

9. Не иска да си играе само

До четвъртата година детето би трябвало да бъде в състояние да играе и само. Ако винаги „кара“ родители или приятели да играят с него, това е знак, че има нужда от внимание.

10. Трябва да го „подкупвате“

Родителите не би трябвало да подкупват децата си с пари, играчки или някои специални процедури, за да изпълнят ежедневните си задължения. Изпаднете ли в тази, или някоя от горните ситуации, по-добре побързайте да вземете мерки.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!