You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > 24 неща, които да направите, за да посрещнете старините без жал

24 неща, които да направите, за да посрещнете старините без жал

Не се превръщате в един от милионите, които посрещат залеза на живота си с усещане, че са пропилели времето си

Старостта няма да се изплъзне на никого. Независимо от диетите, фитнеса и добрата козметика, ЕГН-то един ден ще окаже влиянието си. Тогава ще дойде време за сладки спомени.

Хората с интензивна младост ще има какво да разказват. Тези с най-забавни спомени може би ще се срамуват да ги споделят с внуците. В никакъв случай обаче не биха искали да са като онези, които посрещат старостта с усещане за пропилян живот.

За да не се сблъскате с чувството, че сте прахосали безценен дар, послушате нашите прости съвети за живот. Те не ви обещават липса на проблеми, безоблачно щастие и любов. Ако ги превърнете всяко от тях в предизвикателство обаче, обещаваме ви пълноценно изживени дни, страхотни спомени и още Големи планове за старини:

1. Посрещнете утрото на необичайно място
saveti za jivot
Първите слънчеви лъчи са благословия. Тези, видени на необичайно за вас място – истински дар. Почнете с нещо като Джулай морнинг и продължете с подобни изживявания.

2. Пътешествайте
saveti za jivot 2
Не ви караме да си давате парите за скъпи круизи, екскурзии и луксозни ваканции в петзвезден хотел. Целта е да откриете новото, различното. Попитайте за непознати, необикновени места дори в съседния град. Опознаването им ще ви направи емоционално богати и щастливи.

3. Време за децата
saveti za jivot 3
Времето, в което сте изслушали плановете и тревогите на децата си никога не е пропиляно. Станете час по-рано, за да работите, а времето, което се е освободило го посветете на малчуганите. Децата наистина растат бързо и няма да забравят, че въпреки ангажиментите си, винаги сте имали време за тях.

4. Екстремни спортове?! Поне веднъж!
saveti za jivot 4
Това не е изживяване за всеки, но не отказвайте предложения да опитате нещо ново и с малко адреналин. Дори да треперите от страх, като приключи усещането ще е върховно!

5. Преодолейте страха си
saveti za jivot 5
Да преспите на плажа, да спите на палатка или да изкачите връх – това може да буди във вас страхове, но победата над тях води до неизразимо усещане за свобода.

6. Помагайте
saveti za jivot 6
Не трябва да сте богат, за да дадете храна на бездомно кутре, да дарите десетолевка или да помогнете по друг начин. Направете го анонимно и не се срамувайте от чувството за щастие, което ще изпитате.

7. Няма невъзможни неща
saveti za jivot 7
Поне веднъж свършете или поне опитайте някой невъзможен проект. Какво ще загубите?! По-добре орел за кратко, отколкото мишка завинаги!

8. Учете
saveti za jivot 8
В университет, в специализиран курс, сами пред компютъра или със самоучител – нов език, компютърна програма, танци, приложно изкуство. Може да не ви донесе пари, но ще ви направи по-интересни личности.

9. Състезавайте се
saveti za jivot 9
Участвайте във всевъзможни конкурси – с рисунка, със снимки от ваканцията, в кулинарно състезание или дори в писане на къси разкази. Кой знае?! Може това да е пътят към ново, по-вълнуващо професионално поприще!

10. Намерете си ментор
saveti za jivot 10
Ако истински се интересувате от нещо, намерете от кого да „крадете занаят”. Питайте и искайте – ще ви се даде! Може би не веднага, но наученото няма цена!

11. Отидете на карнавал
saveti za jivot 11
С децата или с приятели на ваканционен карнавал – не пропускайте възможността да се маскирате. Каква по-оригинална снимка в албума от тази да сте нагизден като кукер и да подрънквате с чанове.

12. Изпълнете детската си мечта
saveti za jivot 12
Купете си звезда, пояздете кон, подкарайте камиона за боклука – не се отказвайте от основната си професия, просто си подарете усещането, че сте сбъднали мечтата си.

13. Танцувайте в дъжда
saveti za jivot 13
В локвите като в песента за Чебурашка и Крокодила Гена или под дъжда като Джийн Кели – откраднете малко веселба и не мислете за калните дрехи.

14. Насладете се на самотата
saveti za jivot 14
Самотата няма да тежи, ако се възползвате мъдро от нея. Много важно, че няма с кого да отидете на театър, кино или екскурзия. Ако сте сами, имате мотивация да се запознаете с други хора.

Ако сте сами в къщи, сега е време да напишете Големия български роман, да направите цяла серия ръкоделие или да изгледате всички серии от стар сериал.

15. Не се отказвайте от любовта
saveti za jivot 15
Ако вярвате, че сте открили „вашия” човек, не се срамувайте, не се страхувайте, а протегнете ръка към щастието си.

16. Направете добро за планетата
saveti za jivot 16
Да с едно почистване на плажа няма да решите проблема със замърсяването, но ще ви олекне, ако направите нещо за идущите поколения.

17. Победете един от пороците си
saveti za jivot 17
Независимо дали става въпрос за цигарите, леността, чревоугодството или страха да говориш пред публика – намерете начин да победите поне един от недостатъците си.

18. Бъдете идейни!
saveti za jivot 18
Не се страхувайте да демонстрирате различие или въображение. Така ще се врежете в паметта на хората и няма да ви забравят.

19. Назад във времето
saveti za jivot 19
Забравете за Фейсбук, смартфона, телевизията и отидете на лагер с приятели.

20. Баба знае най-добре
saveti za jivot 20
Ще се изненадате какви неща може да научите от баба си – не само рецепти за сладки и подробности за съседите. Не напразно е живяла дълго, дори грешките от младостта й ще са ви от полза.

21. Наблюдавайте природата не само онлайн
saveti za jivot 21
Звездопад, дъга, прелетните птици или падането на снега – красотата на тези моменти е още по-вълнуваща на живо.

22. На уроци по танци
saveti za jivot 22
Не слушайте закостенелите, скучните и подигравките. Отидете на танци, за да усвоите не само тангото, но и всички хора, които не успяхте до сега.

23. Бъдете отговорни
saveti za jivot 23
Отговорността не е тежест, а демонстрация на най-висше чувство. Дръжте съдбата в ръцете си и взимайте сами решенията за живота си.

24. Светът ви принадлежи…винаги!
saveti za jivot 24
Да, съдбата понякога ни се подиграва и кармата е кучка, но това не значи, че нещата не се обръщат. Като мине времето на изпитание идва времето да взимате с пълни шепи. Светът е пълен с безкрайни възможности и не се отказвайте от тях!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!