You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Ефтелинг – оживелия свят на приказките

Ефтелинг – оживелия свят на приказките

Искате ваканция като в приказките? Забравете Дисниленд и елате в Ефтелинг

Мечтаете за приказна ваканция? Не е нужно да ходите в Дисниленд, за да накарате децата си да повярват в чудеса. Има едно кътче в Холандия, където всичко изглежда, като оживяла приказка или легенда. И то повече от една.

Ефтелинг е исторически тематичен парк, разположен в горски район в Амстердам, Холандия. Открит е през 1952 г., много преди Дисни да предизвикат бум из цял свят със своите тематични паркове.

Ефтелинг - оживелия свят на приказките
Ефтелинг – оживелия свят на приказките

Въпреки това, този парк се различава от останалите по това, че предлага малко по-различно забавление. Тук всяко детето открива невероятна изненада, която се крие в старите дървета, среща се дракони, които бълват огън, магически гъби и джуджета.

efteling_theme_park_5-

За не толкова ентусиазираните авантюристи има и изложби на интерактивни приказни истории и др. Повече от 90% от Ефтелинг е разположен сред градини, гори и пясъчни дюни, така че има какво да видите, дори да не се интересувате от приказки.

efteling-2

Атракционът включва и няколко влакчета в увеселителен парк, пързалки, влакчета в стила на 50-те, механични хобити, пекарни и воденица. В гората, посетителите могат да видят изложени сцени от класическите приказки като Рапунцел, Пинокио и Румпелстилскин.

efteling-

Туристите, които искат да отседнат на мястото, могат да направят това в Ефтелинг хотела, който се издига на цели четири етажа. Хотелът също така предлага тематични апартаменти като Снежанка и седемте джуджета със седем малки легла, апартамент на Пепеляшка с легло под формата на тиква и др.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!