You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > 5 растения, които носят пари в дома

5 растения, които носят пари в дома

Дори да не вярвате, че растенията привличат пари, може да ги поднесете като добро пожелание на рожденик или новодомец

Хората вярват от векове, че някои растения, могат да служат не само за украса на дома, но и поглъщат негативна енергия. Други пък имат още по-могъщи „сили”- да привличат енергията на просперитета и богатството.

Вие може да не сте толкова суеверни, но трябва да знаете, че подобно „дърво на парите”има положителен ефект върху работата и носи по-добри печалби на тези, които го имат. Освен това, ще е много по-красив жест, ако го подарите на рожденик или новодомец, вместо традиционния букет цветя.

Ако искате повече пари и финансово благополучие в дома, подредете на перваза си следните саксийни растения:

Замиокулкас/ Доларово дърво

Това е многогодишно растение, което расте в Източна Африка и Мадагаскар. Не е голямо и се отличава с дълги, гланцови листа на дълги дръжки. То придобива популярност отскоро. В холандските разсадници се отглежда от 90те години.
Доларово дърво
Ако го гледате добре, ще порасне до 0.8 м височина. Многогодишно е, но животът му е сравнително кратък – само 5-10 години. Не е никак капризно и лесно „пълни” саксията – отлична метафора, ако пожелаете собственика му да има пари, колкото листенцата на Доларовото дърво!

Пахира

Това растение се нарича „Парично дърво”. Заради атрактивния си външен вид и вярата, че носи щастие и пари в дома, пахиртаа се превърна в много популярно растение в много домове. Произхожда от тропическите влажни зони на Централна и Южна Америка, където расте като дърво, което може да достигне до 18 метра височина. Въпреки това, у дома, височината му варира от 60 сантиметра до два метра. Поддържа се много лесно. Обича светли места, но никога не го излагайте на пряка слънчева светлина.
Пахира
Идеалната лятна температура в помещението където е, трябва да бъде от 16 до 24 градуса, докато през зимата е необходима минимална температура от 14 градуса. Поливайте го със застояла вода.

Красула/ Дърво на парите

Това растение е най-известно като „магнит“ за пари. Произхожда от Южна Африка и славата му се дължи на овалните листа, които приличат на монети. Може да стигне до три метра височина, въпреки че такива екземпляри са редки. Красулата цъфти през зимата до пролетта, с малки бели цветя. Почвата, в която трябва да се засади, е същата като за кактуси и други сукуленти – 40% пясък, 20% горски хумус, 20% почва за цветя, а останалите дребни камъчета или натрошени тухли.
Красула
Като повечето сукуленти, изисква зимен покой, когато растението трябва да се полива с възможно най-малко вода, най-много два пъти през цялата зима. Можете да го поддържате топло в апартамента, но след това го поливайте по-често. Красулата определено е най-известното и разпространено растение, наречено Дърво на парите.

Пилеа/ Китайска паричка

Китайска паричка
Идва от далечен Китай, но мисионерите са разпространили растението по целия свят. Най-популярно е в скандинавските страни. Китайската паричка се отглежда като стайно растение. Въпреки че идва от планината, не е много устойчиво на студ. Ако искате да го спасите, трябва да го внесете в къщата през есента. Това растение обича водата и се нуждае от често поливане.

Епипремнун/ Дяволски бръшлян

Дяволски бръшлян
Това е едно от най-популярните висящи декоративни растения. Изисква минимални грижи и расте много успешно и бързо. Произхожда от Далечния изток, където се смята, че привлича просперитет. Не понася пряко излагане на слънчева светлина, но не обича пълен мрак. Изисква се редовно поливане, но внимавайте да не прекалявате, защото лесно може да изгние. Освен, че привлича пари, има и благоприятен ефект върху хората, защото премахва формалдехида от въздуха и така подобрява качеството му.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!