You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Хавай: Мястото, където се ражда дъгата

Хавай: Мястото, където се ражда дъгата

Да наблюдаваш дъга в Хавай е едно от изключителните неща, които човек трябва да преживее поне веднъж

Да видиш дъга е преживяване, което те кара да вярваш във вълшебства, макар появата ѝ да има просто научно обяснение. Изглежда толкова красиво, че първото, което ти хрумва е да си пожелаеш нещо смело и дори – невъзможно. У нас може да се види един-два пъти годишно, но има места, в които те са ежедневие. Ако искате да преживеете този красив миг, да направите страхотни снимки или да покажете на децата си къде се ражда дъгата, просто трябва да посетите Хавай!

Хавай: Мястото, където се ражда дъгата

Това природно явление е много често срещано там и е неделима от култура и традициите на щата. В местната митология е символ на трансформация и пътя, който свързва Земята с небето.

Учените смятат, че дъгата на Хаваите е толкова впечатляваща, заради изключително чистия въздух и ветровете, които духат целогодишно през субтропиците и носят валежи на островите.
Embed from Getty Images

Образуването на дъга изисква относително изолиран дъжд, както и възможност за пропускане на слънчева светлина отстрани. Хонолулу е чудесно място да видите дъгата, защото предлага красива гледка към планините, където обикновено вали и седемцветното чудо се появява редовно.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
При нас дъги се наблюдават обикновено следобед. Хавайските дъги могат да се видят предимно преди залез слънце, но има и такива сутрин. През нощта топлата морска повърхност затопля атмосферата, създава се разлика в температурата и започва да вали. Цялата комбинация от фактори често кара дъгите да се появяват на Хаваите точно на закуска.
Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!