You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Как да заобичаме себе си?

Как да заобичаме себе си?

Любовта към себе си понякога е цяло изкуство

Голяма част от хората често не съумяват да си дадат шанс, да си простят редица грешки и с чисто сърце да продължат напред. Липсата на тази „егоистична“ любов допринася за създаването на множество пречки както в отношенията ни с хората, така и в отношението ни към живота като цяло.

Човек, който не се обича, винаги е склонен да живее нечий друг живот. Той упорито следва наложени стереотипи, действа по чужди мотиви, забравя, че е самостоятелна личност, отговорна за всички свои решения. Радостите и тегобите му се базират на мненията на родители, съседи, на обществото като цяло. Играта на живот, предначертан от другите, не му носи удовлетворение и в крайна сметка може да си създаде дори сериозни здравословни проблеми.

Да обичаш себе си, означава да вземаш предвид собствените си потребности, след като си съумял да се опознаеш в дълбочина. Ето на какво да обърнете внимание, когато решите да си подарите най-важната любов в живота си:

1. Спрете да се сравнявате с другите. Това, което е стандарт за живот за някого, много често не съвпада с особеностите на личността ви и със собствените ви разбирания за пълноценно съществуване.

2. Не надценявайте мнението на останалите. Независимо дали става дума за окуражителни думи, или пък за критика, да се влияете от нечии думи, е лошо решение с дългосрочни резултати в собствения ви път.

3. Позволете си да грешите. Когато проумеете, че не сте съвършени и грешките са допустими дори и за вас, ще приемате по-адекватно реалността и дори ще съумеете да намалите пропуските си на различни фронтове.

4. Изправете се срещу страховете си. Казват, че когато правиш това, от което те е страх, преодоляваш не само страха си, но и всичко, което ти пречи да функционираш адекватно в реалността.

5. Сложете точка на отношенията си с токсични хора. От тях има колкото искате, но вие нямате нужда от „безценното“ им присъствие в живота си.

6. Почувствайте пълнотата на емоциите си. По този начин по-адекватно ще отработите дори негативното и ще можете да продължите напред, освободени от багажа на миналото.

7. Научете се да виждате красотата дори в най-простите неща. Докато сте вперили поглед в екрана на телефона си, животът тече. Обърнете му внимание.

8. Вярвайте в себе си дори когато грешите. Подобна добронамереност ще ви помогне да редуцирате и грешките си до минимум.

9. Бъдете смели. Не безразсъдно, разбира се. Смелостта в ежедневието ще затвърди доверието в собствените ви сили и възможностите да се справите с предизвикателствата на деня.

10. Поставете себе си на първо място. От останалите хора има достатъчно и най-често всеки прави точно това. Да се стремиш да отговориш на нечии очаквания, винаги дава като резултат нулево самоуважение, комплекси и непълноценен живот.

11. Обърнете внимание на думите си. Не се критикувайте и не подценявайте излишно способностите си.

12. Осигурете си тишина и спокойствие, когато те са единственото, от което се нуждаете в момента. Шумът на света ще ви разфокусира още повече.

13. Ценете схващанията си и им се доверете. Единственият, който знае кое е най-добро за него, е самият той.

14. Следвайте собствения си план, а дори и нещо да се обърка, доверете се на отговорно взетите си решения. Мнението на света се мени непрестанно.

15. Приемете, че всеки живее за себе си. Вашите терзания са последна грижа за околните, а те най-често не познават истинската ви същност.

Така, когато съумеете да се приемете в цялост, ще можете да превърнете в силни страни дори недостатъците си, а любовта към себе си ще ви гарантира пълноценен емоционален живот и разумни решение за собственото ви бъдеще.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!