You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Рай върху една човешка длан – Корсика

Рай върху една човешка длан – Корсика

Корсика — един малък рай

Приятен климат, ослепителни високи планини и красиви пясъчни плажове — това е Корсика. Райското кътче, което изглежда като човешка длан, привлича туристи от цяла Европа.

Корсика - един малък рай
Корсика – един малък рай

Корсика по своята форма много прилича на човешка длан. С удивителна природа, вкусна кухня, изпълнена с безброй специалитети, жива музика и красиви хора, островът привлича милиони посетители всяка година. С пълен стомах и пълни очи повечето от тях си тръгват щастливи и изпълнени с блаженство, като в същото време не спират да се дивят на всичко. И обещават,  че отново ще се върнат.

korzika -02

Корсика съчетава в себе си очарованието на морските брегове, с красотата на планините, интересни дейности за спорт, и богати занимания за духа. Разположен в Средиземно море като непревземаема крепост, Корсика прилича на миниатюрен континент с невероятно географско разположение и красива природа.

Korzika3

Само за половин час, този пейзаж се променя от живописни заливи, крайбрежни градове и фантастични плажове, в остри върхове, красиви долини, гъсти гори и загадъчни села. Природата, която се разгръща навътре в него, постоянно ще ви примамва да използвате своя фотоапарат.

Korzika-1

Въпреки че Корсика официално е част от Франция повече от 200 години, тя е много различна от нея почти във всичко: от обичаите, до кухнята, езика и характера, а това са само част от нейните магични тайни.

Korzika-

Гордостта на западния бряг е морския град Порто, който се простира на границата на прекрасна и пълна с гори долина. През летния сезон това място е пълно с хора, докато през зимата прилича на призрачен град. Това е идеалното място за почивка и отдих, а тук се намира и защитения от ЮНЕСКО „Reserve Naturelle de Scandola“.

Korzika- 4

Красивите крайбрежните рибарски селища и малките селца, разпръснати по склоновете, гледат към върховете, скалите и планините.

korzika- 01

Бъдете готови за всякакви приключения, ако идвате тук, въпреки че островът е дълъг само 40 км. Той предлага всичко, което може да си представите, че ще откриете на него.

korzika- 06

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!